Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Σήμερα μαγειρεύουμε: Ομελέτα με κάππαρη και ντοματίνια

grigori-omeleta-kapari-ntomatinia
Συνταγή TINA WEBB
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Καλοκαιρινή ομελέτα, έτοιμη στο πι και φι.

Υλικά
  • 2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 7- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 αυγά 
  • 40 ml γάλα
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ξερή ρίγανη
Μερίδες 2
Μαγείρεμα 15′

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, και 7- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση.

Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 αυγά με 40 ml γάλα και αδειάζουμε στο τηγάνι. Κουνάμε το τηγάνι, ώστε να απλωθεί το αυγό ομοιόμορφα, και ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 3 – 4 λεπτά από τη μία πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα από κάτω. 

Προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι (αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε το καπάκι από μια μεγάλη κατσαρόλα) και αποσύρουμε.

Αφήνουμε το τηγάνι σκεπασμένο για 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και από την επάνω πλευρά. Εναλλακτικά γυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε για 2 – 3 λεπτά και από την άλλη πλευρά.

Πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και συνοδεύουμε με φέτα ή γιαούρτι της αρεσκείας μας και ψωμί ή φρυγανιές.

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!