Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Σήμερα μαγειρεύουμε: Ρεβιθάδα φούρνου με κρέμα φέτας

revythafourn
Συνταγή ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η βαθιάς νοστιμιάς οσπριάδα «ανεβαίνει» ακόμα περισσότερο με την τυρένια κρέμα. 

Υλικά
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο στο γουδί σε σκόνη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κρέμα φέτας

  • 125 ml γάλα φρέσκο (ή μισό- μισό με κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά – για πιο λείο και πλούσιο αποτέλεσμα)
  • 300 γρ. φέτα
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Αναμονή 8 ώρες
Ψήσιμο 3 – 4 ώρες

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Μετά, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη) ή σε άλλο σκεύος με καπάκι για το φούρνο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, το δεντρολίβανο, τα δαφνόφυλλα και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 120° C για περίπου 3 – 4 ώρες, μέχρι να ψηθούν τα ρεβίθια και να χυλώσουν.

Κρέμα φέτας: Ζεσταίνουμε το γάλα (ή το μείγμα γάλακτος – κρέμας) και μόλις πάει να φουσκώσει, το βγάζουμε από τη φωτιά. «Σπάμε» τη φέτα με τα χέρια, τη βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και τη ρίγανη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε τα ρεβίθια και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 – 2 κουτ. σούπας από την κρέμα φέτας.

Στο ποτήρι

Μια Μαντινεία ή, πιο απλά και καθημερινά, μια Ρετσίνα με αρώματα και πλούσια γεύση

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!