Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Συμφωνία για ενιαίο μισθολόγιο και εργασιακά στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

samarasvenizelos3

Επικυρώθηκαν στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όσα είχαν συμφωνηθεί στις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, κυβερνητικών στελεχών και των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας για τα θέματα του ενιαίου μισθολογίου και εργασιακών ζητημάτων.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, τα συμφωνηθέντα επικυρώθηκαν από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και αποτελούν τις θέσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει συμφωνηθεί, μεταξύ άλλων, πως το νέο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιοθα γίνει το 2016, αφού πρώτα θα ψηφιστεί νόμος για σταθερό, μόνιμο και πάγιο σύστημα αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και ότι δεν ανοίγει θέμα ασφαλιστικού, ούτε θέμα απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 13:00, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια προκειμένου να τον ενημερώσει για το αποτέλεσμα των επισκέψεων του με τον πρωθυπουργό, στην Κύπρο και το Κάιρο.

Πηγή: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!