Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Συμμετοχή του Δήμου Νάξου στην προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.

a1a0eec13a1d1e8183571826e98263e5

Φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους Δήμους Νοτίου Αιγαίου, όπως το προσφυγικό ζήτημα, η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, η έναρξη διαδικασιών σχεδιασμού και υλοποίησης ΕΣΠΑ 2014 – 2020, κ.α. τέθηκαν στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης ως εκλεγμένο μέλος.

Όπως αποφασίστηκε, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και οι πέντε Δήμοι στους οποίους καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α., θα συμπορευτούν με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στους νομικούς αγώνες, προσφεύγοντας από κοινού στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης κατάργησης του ειδικού φορολογικού καθεστώτος. Επίσης, συμφωνήθηκε η κοινή προσφυγή όχι μόνο στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, αλλά, εφόσον απαιτηθεί, και στα ευρωπαϊκά  δικαστήρια.

Στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. παρευρέθησαν οι Βουλευτές Δωδεκανήσου Ν. Σαντορινιός, Μ. Κόνσολας και Δ. Κρεμαστινός, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος και οι Αντιπεριφερειάρχες Χ. Κόκκινος και κ. Φ. Ζαννετίδης.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!