Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου

αρχείο λήψης

Σύσκεψη με αντικείμενο την εξέταση της πορείας των συνεχιζόμενων τεχνικών έργων που εκτελούνται από τον Δήμο Ρόδου μέσω προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί  της Τρίτης, στο γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν: o Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Ευστρατίου και από τον Δήμο Ρόδου ο Γιώργος Πόκκιας, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα και Επιχειρηματικότητας – Υποστήριξης Επενδύσεων και Απασχόλησης, ο   Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών – Συγκοινωνιών – Οδοποιίας και Κτιριακών Έργων, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού και  Αντιπρόεδρος  του ΔΟΠΑΡ  Σάββας Καλαθενός και ο  Παναγιώτης Διακοφώτης,  πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου και μέλος του  διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΠΑΡ.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος κατέστησε σαφές ότι για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρώτη προτεραιότητα αποτελούν τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς το νησί είναι εντελώς ανοχύρωτο, είτε λόγω απουσίας αντιπλημμυρικών έργων, είτε λόγω κακοτεχνιών. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον κ. Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου την συγκέντρωση και επικαιροποίηση, το συντομότερο δυνατόν, όλων των υπαρχουσών αντιπλημμυρικών μελετών, προκειμένου Περιφέρεια και Δήμος από κοινού να διεκδικήσουν κονδύλια για την εκτέλεση των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης του νησιού.

Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι και η ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης  και επαναλειτουργίας του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου. Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει και με μελέτες, όπως και με την εξασφάλιση του συνόλου της απαιτούμενης χρηματοδότησης. 

Συζήτηση  έγινε επίσης για τα αθλητικά έργα του νησιού και υπήρξε δέσμευση του Περιφερειάρχη  για την χρηματοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων  για τις  οποίες απαιτείται αδειοδότηση.

Για τα υπόλοιπα έργα  που τέθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης, αποφάσεις θα ληφθούν σε νέα συνάντηση  που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!