Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Συμβουλές: «Αδειάζοντας» τα λαχανικά για γεμιστά

melitzana-gemista-adeiasma

Με ένα μικρό μαχαίρι με δοντάκια, κόβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά μας, μια οριζόντια, δηλαδή, φέτα, χωρίς να κοπεί τελείως, από την πλευρά που έχουν το κοτσανάκι τους. Στα κολοκυθάκια και στις μελιτζάνες μπορούμε να κόψουμε καπάκι και κατά μήκος τους, ώστε να γίνει ευκολότερο το και το άδειασμα και το γέμισμα.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού ή το παριζιέν αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Αν χρησιμοποιήσουμε μεγάλες ντομάτες, τις αδειάζουμε πολύ εύκολα με το ειδικό κουτάλι του παγωτού.

adeiasma-ntomata-gemisa

Κατά το άδειασμα των λαχανικών φροντίζουμε να διατηρήσουμε ανέπαφο το «σώμα» τους και γι’ αυτό το λόγο «λεπταίνουμε» πάρα πολύ το περίβλημα, προσέχοντας, όμως, μη «σπάσει».

Το «στέγνωμα»

Οταν πια έχουμε αδειάσει τα λαχανικά, αλατίζουμε το εσωτερικό τους και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ταψί ή σε απορροφητικό χαρτί ώστε να «τρέξουν» τα πολλά υγρά τους.

kolokythaki-gemista-adeiasm

Μυστικά πριν από το γέμισμα

  • Οταν έχουμε πια αδειάσει τις ντομάτες μας, πέρα από αλάτι τις πασπαλίζουμε και με λίγη ζάχαρη (μια πρέζα). Αυτό τους δίνει μιαν ανεπαίσθητη γλύκα, που έρχεται σε αντίθεση με την οξύτητα της ντομάτας.
  • Αν βάλουμε μπόλικο κρεμμύδι στη γέμιση είναι καλύτερο να μειώσουμε ή να παραλείψουμε εντελώς τη ζάχαρη, γιατί τα γεμιστά θα γλυκίσουν αρκετά.
  • Αν στη γέμιση προσθέσουμε σταφίδες, τότε παραλείπουμε εντελώς τη ζάχαρη.

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!