Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Συμβουλές: Αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού

lemon-zest
Κείμενο ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΘΩΜΑΐΔΗ
 

Ξύστε στον ψιλό τρίφτη τη φλούδα από μερικά λεμόνια ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά. Απλώστε το ξύσμα σε μια λαδόκολλα και αφήστε το να στεγνώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μια μέρα. Όταν το ξύσμα αποξηραθεί, διπλώνουμε τη λαδόκολλα και πιέζουμε καλά με τα χέρια. Μόλις αποκτήσαμε μια λεμονάτη σκόνη που θα αρωματίσει την πράσινη σαλάτα, τα ψητά, την τάρτα λεμονιού ή ακόμα και τη μαγιονέζα. Όση περισσέψει, βάλτε την σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά. Διατηρείται για αρκετό καιρό.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!