Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Συμβουλές: Πυκνός, κρεμώδης ζωμός με λίγο τυρί!

tyri-soupa
Κείμενο ΒΙΒΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
 

Οταν φτιάξουμε σπιτικό ζωμό (κρέατος, κότας ή λαχανικών) προσθέτουμε μερικά κομμάτια από ένα τυρί της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση κομμένα σε λεπτές «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά. Τις ανακατεύουμε στον καυτό ζωμό μέχρι να λιώσουν και να δώσουν μια απίθανα κρεμώδη όψη, γεύση και υφή στο ζωμό.

Έτσι, θα απογειώσει πιάτα όπως ριζότι, σάλτσες ή σούπες. Μόνη προϋπόθεση να χρησιμοποιήσουμε το ζωμό αμέσως και όχι να τον φυλάξουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη για μελλοντικό μαγείρεμα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!