Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Συμβουλές: Πόσα είδη κάρι υπάρχουν;

baharika
Κείμενο TINA WEBB

Κάθε οικογένεια στην Ινδία παρασκευάζει το δικό της μείγμα μπαχαρικών και λαχανικών κάρι. Επειδή χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά (σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά, πιπεριές κ.λ.π.), αυτό που προκύπτει είναι μια πάστα, μορφή στην οποία βρίσκουμε το κάρι στη χώρα μας σε ορισμένα μπαχαράδικα, έθνικ μαγαζιά και στο τμήμα με εξωτικά προϊόντα ορισμένων σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε σκόνη, που υπάρχει σε όλα τα μπαχαράδικα και στα σούπερ μάρκετ. Τα χρώματα παίζουν ρόλο στην καυστικότητα του μπαχαρικού: το πράσινο είναι συνήθως καυτερό, το κόκκινο γλυκίζον, το κίτρινο κάρι συνήθως ήπιο, αλλά και καυτερό. Επιλέγουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!