Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνάντηση Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με την Διοίκηση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ

unnamed

Με την νέα διοίκηση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ συναντήθηκε την Πέμπτη  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ.  Δημήτρης Παρασκευάς, ο  αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Σαρικάς και  ο διευθυντής κ. Φώτης Καραμανώλης ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για όλα τα ζητήματα  της ΡΟΔΑ, ζητώντας τη συνδρομή του για την διευθέτησή τους.

Ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας τέθηκε η ανάγκη ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στόλου των λεωφορείων της  ΡΟΔΑ. Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Επιχείρησης είπαν ότι απαιτούνται τουλάχιστον δέκα καινούργια, υπερσύγχρονα λεωφορεία νέας, αντιρρυπαντικής  τεχνολογίας, για να καλύψουν τις αυξημένες επιβατικές ανάγκες, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την εικόνα αλλά και τα έσοδα της  ΡΟΔΑ. Ο κ. Χατζημάρκος υποσχέθηκε να διερευνήσει  άμεσα η ΠΝΑΙ τη δυνατότητα χρηματοδότησης  της αγοράς των νέων λεωφορείων από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης ζήτησε να προχωρήσει η ΡΟΔΑ στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των παρεχομένων υπηρεσιών με την τοποθέτηση WI-FI στα λεωφορεία της,  αλλά και σε επιλεγμένες «έξυπνες στάσεις», μέσα από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΡΟΔΑ να του παραδώσουν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες,  λίστα με τις πιο επικίνδυνες στάσεις προκειμένου να διαμορφωθούν εσοχές για τη στάση των λεωφορείων, ώστε να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η διαμόρφωση των εσοχών θα περιληφθεί στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΝΑΙ, για να προχωρήσει άμεσα κατασκευή τους.

Επίσης, ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου,  λέγοντας ότι η ΠΝΑΙ είναι στη διάθεση της ΡΟΔΑ, εφόσον κριθεί αναγκαίο, για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!