Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Συνάντηση Σκουρλέτη με εργαζόμενους στον τουρισμό-Ξεσκόνισμα όλων των επιχειρήσεων από τους επιθεωρητές εργασίας, προανήγγειλε ο υπουργός

skoyrleths

Με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ – ΥΤΕ), του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πάνος Σκουρλέτης. Τις οργανώσεις των εργαζομένων συνόδευσε ο βουλευτής νομού Ηρακλείου, του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων να παρουσιάσουν με λεπτομέρειες τα πολύ σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα.

Ειδικότερα, ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου για τον περιορισμό της αδήλωτης απασχόλησης και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας συνολικά. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν προτάσεις για θέματα συλλογικών διαπραγματεύσεων, για τα όρια χρήσης ασκούμενων σπουδαστών από το εξωτερικό στις τουριστικές επιχειρήσεις, για την επιδότηση ανεργίας των πολλών εποχικών εργαζομένων του τουριστικού κλάδου. Με έμφαση τάχθηκαν κατά της διάκρισης των αμοιβών για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.

Μέσα από τη συζήτηση εκδηλώθηκε σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα. Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε εκτενώς στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθούνται από την κυβέρνηση, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΟΜΕΔ. Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες για την ενδυνάμωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και τον επαναπροσανατολισμό του.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!