Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνάντηση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Αιγαίου με τον Υπουργό Εργασίας

eyps-vroutsis-1

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου συνεχίζοντας σε αμείωτους ρυθμούς τη δράση της, πραγματοποιεί συναντήσεις με διάφορους υπηρεσιακούς και πολιτικούς φορείς στα πλαίσια ανάδειξης και επίλυσης χρόνιων κλαδικών ζητημάτων, καθώς επίσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες στον ιδιόμορφο Νομό των Κυκλάδων.

Το τελευταίο διάστημα διεξήχθη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος με υπηρεσιακούς φορείς όπου συζητήθηκαν, εκτός των άλλων, η αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάζει την Π.Υ.Ερμούπολης και η ίδρυση ενός δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στις Κυκλάδες.

Συνέχεια της δράσης μας ήταν η προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου  και συγκεκριμένα του Προέδρου κ. Ρούσσου Σταύρου, του Αντιπροέδρου κ. Κατσάνη Νικολάου και του Γεν. Γραμματέα κ. Τασιούλη Γεωργίου την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με τον Κυκλαδίτη Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος και ολοκληρώθηκε με την κατάθεση υπομνήματος για τα διαχρονικά ζητήματα που ταλανίζουν το Πυρ/κό Σώμα, όπως η μη αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως «επικίνδυνο και ανθυγιεινό», η έλλειψη «Βαθμολογίου χαμηλόβαθμου προσωπικού»,  η θεσμοθέτηση ενός ανταποδοτικού μισθολογίου και πολλά άλλα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις μας και έδειξε να κατανοεί πλήρως το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν άμεσα.

Για το  Δ.Σ.

         -Ο-                                                                              -Ο-

Γεν. Γραμματέας                                                               Πρόεδρος

 

Τασιούλης Γεώργιος                                                       Ρούσσος Σταύρος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!