Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Συνεχής και συντονισμένος ο αγώνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αύξηση των πόρων του ΠΑΑ

IMG_0453

ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ»

Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΛΕΞΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ»

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μεθοδικά και συντονισμένα συνεχίζει τις προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της  και να εισρεύσουν περισσότεροι πόροι,  στην διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου, από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), σε μια περίοδο που λόγω υποχρηματοδότησής της, η Περιφέρεια καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και σε όλα τα επίπεδα, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Στο πλαίσιο αυτό, διεξήχθη προ ημερών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

και συγκεκριμένα στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-20,  συνάντηση με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα κου Χαράλαμπου Κασίμη , υπηρεσιακών στελεχών και των εκπροσώπων των Περιφερειών για την οριστικοποίηση των ποσών εκχώρησης πόρων του ΠΑΑ 2014-20 στις Περιφέρειες , των σεναρίων εκχώρησης της διαχείρισής τους και του τρόπου έκδοσης των προσκλήσεων ενδιαφέροντος για τα εκχωρούμενα μέτρα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός ,οι Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου , Ιονίων Νήσων Πελοποννήσου Ηπείρου Κρήτης και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες από τις υπόλοιπες Περιφέρειες. Εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

IMG_0451

Έγινε εκτενής διαβούλευση για το ύψος των εκχωρούμενων πόρων και τέθηκε εκ νέου συζήτηση αναδιανομής ποσοστού 2% του συνόλου των εκχωρούμενων πόρων , στις Περιφέρειες με ιδιαιτερότητες που επηρεάζουν δυσμενώς την οικονομία τους ( προσφυγικό κλπ) , χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης εξέφρασε εντονότατα τη διαφωνία του κατ’ αρχήν για τον τρόπο κατανομής και απαίτησε να συμπεριληφθεί δικαιωματικά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  σ’ αυτές που θα ωφεληθούν από αυτή την αναδιανομή.

Με τη στάση αυτή πέτυχε την αποτροπή της λήψης  οριστικής απόφασης και προκάλεσε συμφωνία ώστε να οριστικοποιηθεί σε συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΝ.ΠΕ., η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη, ειδικά για το θέμα αυτό και θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι κυβερνητικοί βουλευτές της Περιφέρειας, ενώ επίκειται εντός των αμέσως επόμενων ημερών νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρούσης της πολιτικής ηγεσίας του. 

Σχετικά με την αδικία σε βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσον αφορά το ΠΑΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης  δήλωσε:

«Ο αγώνας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πρέπει να αντιληφθούν οι Κυβερνώντες ότι είναι αδήριτη εθνική ανάγκη  η ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στα νησιά μας και η συγκράτηση νέων σε αυτά.

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης προσφέρεται ως τελευταία ευκαιρία και η εκχώρηση πόρων στην Περιφέρειά μας πρέπει να γίνεται με όρους που να αυξάνουν  τη συνέχεια και την αλλαγή της ηλικιακής σύνθεσης του ανθρώπινου δυναμικού του Πρωτογενή Τομέα . Φυσικά αυτό επιτυγχάνεται με τη γενναία αύξηση των πόρων στα νησιά και όχι με πολιτικές διαχείρισης μιζέριας που διώχνουν αντί να προσελκύουν τους νέους από τον τόπο τους.

Αυτοί που αποφασίζουν για το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι δίκαιοι , γνώστες της πραγματικότητας και ότι λαμβάνουν αποφάσεις με κριτήρια που έχουν σκοπό την επανεκκίνηση του Πρωτογενή Τομέα και της Οικονομίας σε όλες τις περιφέρειες , μακριά από σκοπιμότητες , στρογγυλέματα και της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε» .

Πάνω όμως απ’ όλα να μας αποδείξουν ότι δεν υπάρχει διωγμός της νησιωτικότητας. Καλούμε τους Βουλευτές του Κυβερνώντος Κόμματος να πάρουν θέση».

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!