Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχίζονται με …αμείωτη ένταση τα «λουκέτα» επιχειρήσεων

8732fb98fbb5de3d9530ad56c240626b_XL

Συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τα «λουκέτα» και το 2017. Μόνο το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος έκλεισαν 5.669 επιχειρήσεις, ενώ αυτές που άνοιξαν περιορίστηκαν στις 4.396, σύμφωνα με στοιχεία από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Το γεγονός πως τα «λουκέτα» ήταν κατά 1.273 περισσότερα από τις συστάσεις εταιριών έχει προβληματίσει τον επιχειρηματικό κόσμο. Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν πως αν συνεχίσει την πορεία της η ελληνική οικονομία σε καθοδικό σπιράλ -αργά ή γρήγορα- θα έρθει η σειρά τους κατεβάσουν ρολά.

Οι επιχειρηματίες ζητούν να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως αυτά της δυσβάσταχτης φορολογίας, της γραφειοκρατίας, της έλλειψης ρευστότητας, των «κόκκινων» δανείων κ.λπ. Η κυβέρνηση, ωστόσο, στην καλύτερη των περιπτώσεων ανταποκρίνεται με λύσεις που καλύπτουν ελάχιστους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Υπενθυμίζεται πως τα αυστηρά κριτήρια που περιγράφονται στο σχετικό νομοσχέδιο που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον περασμένο Φεβρουάριο, αφήνουν εκτός «μηχανισμού» την πλειονότητα των επιχειρήσεων.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!