Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων για δασικές πυρκαγιές 2016

ΦΩΤΟ

Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων σύμφωνα με το υπ’ αρ. 42782/138/18-04-2016 έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης, με κύριο θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις της για την πρόληψη και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων αναφορικά με την εκτέλεση έργων και δράσεων που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωποι των Δήμων, εκπρόσωποι των εθελοντικών διασωστικών σωμάτων και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ ήταν αισθητή  η απουσία αρκετών Δήμων των Κυκλάδων από αυτή τη συνάντηση που θέτει στο επίκεντρο την προστασία των πολιτών.

Από τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση ήταν η χαρτογράφηση κινδύνου δασικής πυρκαγιάς και ευπαθών περιοχών ανά νησί της ΠΕ Κυκλάδων με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ετών, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην πρόοδο των εργασιών που έχουν γίνει στον τομέα των δράσεων πρόληψης και πυροπροστασίας, ενεργοποίηση δικτύου ενημέρωσης σε έκτακτα περιστατικά και σε ημέρες υψηλής επικινδυνότητας καθώς και στα μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο.

Επιπρόσθετα τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη συνεργασίας για τον συντονισμό και την κινητοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την επιτήρηση ευπαθών περιοχών, πραγματοποίηση μεικτών περιπολιών και ασκήσεων επικοινωνίας.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης είναι αδιανόητο σε μια περιοχή όπως οι Κυκλάδες, οι οποίες αποτελούν τη «βιτρίνα του ελληνικού τουρισμού», υπηρεσίες όπως η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα να παραμένουν υποστελεχωμένες σε πολύ μεγάλο βαθμό παρά τις αλλεπάλληλες κρούσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και ότι από την πλευρά του θα συνεχιστεί η πίεση προκειμένου να επιτευχθεί η στελέχωση των υπηρεσιών αυτών. Συνεχάρη δε τους εκπροσώπους τους για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι ίδιοι και τα στελέχη τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες ανάγκες που δημιουργούνται ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!