Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Συνεδρίαση για το καθεστώς προστασίας σε μέλη των πληρωμάτων της ΝΕΛ

ploia920202

Συνεδριάζει αύριο το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας η ειδική επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα κινηθούν οι διαδικασίες για να τεθούν σε καθεστώς προστασίας οι ναυτικοί-μέλη των πληρωμάτων πέντε πλοίων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου.

Λόγω της μη εκπλήρωσης υποχρεώσεων για καταβολή μισθών και τροφοδοσία. Πρόκειται για τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «European express», «Tαξιάρχης», «Aqua jewel», «Μυτιλήνη» και «Θεόφιλος».

Στην επιτροπή συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ένας από το υπουργείο Ναυτιλίας και ένας από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

 Στην περίπτωση που η επιτροπή εισηγηθεί θετικά, καταρτίζεται λίστα με τα μέλη των πληρωμάτων των πλοίων, ενώ αναμένεται να υπογραφεί και σχετική απόφαση από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα. Αυτή η απόφαση, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, προβλέπει την πλήρη καταβολή των αποδοχών τριών μηνών από το ΝΑΤ στα πληρώματα, έναντι των καθυστερημένων βασικών μισθών και επιδομάτων. Η καταβολή γίνεται σύμφωνα με κατάσταση, που περιλαμβάνει το πλήρωμα και τις αποδοχές του και έχει εγκριθεί από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ή από την ειδική επιτροπή.

Με τη βεβαίωση από το ΝΑΤ ότι έχει εκδοθεί επιταγή για την καταβολή των αποδοχών τριών μηνών, για κάθε ναυτικό που έχει εγκαταλειφθεί, αυτοδικαίως λύνεται και η σύμβαση ναυτικής εργασίας και κλείνει το ναυτολόγιο του πλοίου.

Επίσης, όπως ανέφεραν στελέχη της ΠΝΟ, εάν η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις σε ένα συγκεκριμένο διάστημα, τότε το ΝΑΤ αναμένεται να κινηθεί δικαστικά.

Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!