Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Συνελήφθησαν 13 αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

241562_35914

Συνελήφθησαν δεκατρείς (13) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (15.07.2015) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δεκατρείς (13) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης-διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών και πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

•       Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, δέκα υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 21 έως 51 ετών, γιατί μετέβησαν διαδοχικά στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων αρχών Βουλγαρίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Τσεχίας και Ολλανδίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

•       Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, ένας 24χρονος υπήκοος Συρίας, γιατί μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση παραποιημένου διαβατήριου αρχών Δανίας, επιχείρησε να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

Επιπλέον, στο αεροδρόμιο της Κω εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ένας 46χρονος υπήκοος Ην. Βασιλείου ο οποίος συνόδευε και προμήθευσε με κάρτα επιβίβασης 22χρονο υπήκοο Συρίας προκειμένου να τον διευκολύνει να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ην. Βασίλειο, κάνοντας χρήση παραποιημένου διαβατηρίου με στοιχεία του 46χρονου.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν οι συλληφθέντες κατασχέθηκαν.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!