Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Συνέντευξη τύπου του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού στη Σύρο

0W7A6800

«Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε,να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και να μην ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ»

«Επιλέγουμε τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ και όχι τους ΑΡΕΣΤΟΥΣ»

«Game over κ. Χατζημάρκο»

«Με τη Νίκη της Συμμαχίας το παιχνίδι των εντυπώσεων σε βάρος των νησιωτών λαμβάνει τέλος.»

Από την Σύρο όπου μετέβη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ  Μανώλης Γλυνός στο πλαίσιο της  περιοδείας του στις Κυκλάδες, παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Αρχικά ο κ Γλυνός αναφέρθηκε στην υπερκομματικό χαρακτήρα του ψηφοδελτίου της Συμμαχία τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του που βρίσκεται για ακόμα μία φορά  στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο, όπου πριν πέντε μήνες προχώρησε στην διακήρυξη αρχών της Παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο και στους Συριανούς υποψηφίους, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Καταρτίσαμε ένα ψηφοδέλτιο που φιλοδοξεί να εκφράσει ένα ευρύ φάσμα αυτοδιοικητικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων.  

Ένα ψηφοδέλτιο με νέα πρόσωπα, με όραμα και διάθεση προσφοράς ανάλογη των σύγχρονων προκλήσεων πλαισιωμένα όμως και με έμπειρα στελέχη στην άσκηση τοπικής αυτοδιοίκησης.  

Αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή ότι άξιοι συμπολίτες μας με διαφορετικές πολιτικές καταβολές αποδέχτηκαν να συμμετάσχουν στην κοινή μας πορεία ως «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Παράλληλα ο κ Γλυνός υπογράμμισε ότι ο περιφερειακός συνδυασμός ο οποίος έχει δημιουργηθεί, αποτελεί ένα μοναδικό υπερκομματικό κοινωνικο-πολιτικό φαινόμενο «εν εξελίξει», όπου οι πολίτες αυτονομήθηκαν από τις κομματικές γραμμές και χωρίς προκαταλήψεις εντάχθηκαν στη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»..

«Μία Ανεξάρτητη, Ακηδεμόνευτη και Ακομμάτιστη Αυτοδιοικητική παράταξη όπου άνθρωποι από διαφορετικά νησιά και κόμματα αποδέχτηκαν να ενταχθούν. Πετύχαμε δηλαδή διακομματική ενότητα και συνεννόηση που έχει λείψει από την πατρίδα μας εδώ και πολλά χρόνια.  Βασιζόμαστε στην συνέργεια, στην σύμπνοια, στην συνεννόηση και στον αλληλοσεβασμό τόσο μεταξύ των υποψηφίων όσο και στο επιτελείο και τις ομάδες εργασίας.

0W7A6817

Στοιχεία που διαχρονικά και την περίοδο της κρίσης μέχρι και σήμερα δεν είχαμε την ωριμότητα ως κοινωνία και πολιτικό σύστημα, να επιδείξουμε σε κεντρικό επίπεδο.  Γι” αυτό μετά από τόσα χρόνια κρίσης, θυσιών και τριών μνημονίων δεν εστιαζόμαστε σε όσα μας ενώνουν αλλά σε όσα μας χωρίζουν»

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Μανώλης Γλυνός αναφέρθηκε και στις λανθασμένες, άστοχες ή ημιτελείς νησιωτικές πολιτικές που διαχρονικά εφαρμόζονται από το Αθηνοκεντρικό κράτος. Τόνισε δε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε, να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και να μην ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ.

«Ο πληθυσμός της Περιφέρειας μας και των δύο επί μέρους νομών μας, είναι υποπολλαπλάσιος των μεγάλων ηπειρωτικών αστικών κέντρων. Για το λόγο αυτό μόνο όλοι μαζί μπορούμε να ασκήσουμε αποτελεσματική πίεση σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Έτσι θα μπορούμε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Αθήνα δίκαιη μεταχείριση και την υλοποίηση αυτονόητων νησιωτικών πολιτικών.»

Κατόπιν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης παρουσίασε τους πέντε υποψηφίους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του στη Σύρο και συγκεκριμένα τους: Νίκο Αλμπανόπουλο, Δημήτρη Γρυπάρη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, Μαρία Μαυρίκου, Χρηστιάννα Πάπιτση.

Ο κ Γλυνός δεν παρέληψε να ασκήσει και κριτική αλλά και να παρουσιάσει τις προτάσεις της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου για τα προβλήματα της Σύρου. Ειδική αναφορά έκανε στα προβλήματα του Επαρχιακού Δικτύου και την θλιβερή τέταρτη θέση που κατέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα θανατηφόρα τροχαία στην Ευρώπη.!!!

0W7A6802

Αντίστοιχη αναφορά έγινε στις ελλείπεις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες , την αδιαφορία του κ Χατζημάρκου να προβεί σε σχετικές μελέτες και να αξιοποιήσει όσες παρέλαβε αλλά τις έβαλε στα συρτάρια. Για το θέμα δε τον Υδατοδρομίων ο κ Γλυνός καυτηρίασε την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή δηλώνοντας τα εξής:

«Αντί να τα υλοποιήσει έσπευσε να εξαφανίσει τον σύνδεσμο του περιβόητου προγράμματος Κ2 από το διαδίκτυο. Την στιγμή που  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τον κ Μπακογιάννη, στην ίδια περίοδο ήδη ωρίμασε και χρηματοδοτεί την υλοποίηση υδατοδρομίου στη Σκύρο, ενώ στο Νότιο Αιγαίο δεν υπάρχει ούτε ένα.!!!»

Παράλληλα ο κ Γλυνός άσκησε κριτική για το ανύπαρκτο έργο της Περιφερειακής Αρχής στις Αθλητικές εγκαταστάσεις της Σύρου και την έλλειψη συνδρομής για να αξιοποιηθεί η Μαρίνα Σύρου. Δεσμεύτηκε δε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συμβάλει μαζί με τους Περιφερειακούς Συμβούλους για να επιλυθούν όλα άμεσα. 

«Game over κ. Χατζημάρκο»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γλυνός, δήλωσε ότι η 26η Μαΐου, θα είναι νίκη της Συμμαχίας, νίκη των νησιωτών και της αγαστής συνεργασίας όλων.  Επανέρχεται η διαφάνεια και ο σεβασμός στον πολίτη άσκηση διοίκησης και θα πάψει το παιχνίδι με τις εντυπώσεις στο διαδίκτυο από τον κ Χατζημάρκο.

«Ως επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» δεσμεύομαι σε συνεργασία με τους επόμενους περιφερειακούς συμβούλους αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, ότι από την επόμενη μέρα θα εργαστούμε σκληρά για την επίλυση των προβλημάτων.

Οφείλουμε να επαναφέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής τον άνθρωπο και να εξαλείψουμε την μικροπολιτική που ασκείται δυστυχώς από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε επιτροπές ή να λειτουργήσουμε αυτές που αδρανοποιήθηκαν και να επιβραβεύουμε με χρηματοδοτήσεις και αντικειμενικά κριτήρια  τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΤΟΥΣ.

Ορισμένοι νομίζουν ότι πολιτική είναι η παραγωγή εντυπώσεων στο Facebook, στο Instagram και στα site. Πρόκειται για πολιτικούς που παρουσιάζουν εικονικά-Virtual αποτελέσματα γιατί οι ίδιοι όπως και η πολιτική που ασκούν είναι άνευ περιεχομένου.

Είναι εκείνοι που καπηλεύονται το έργο των Δήμων και υπογράφουν εκατοντάδες προγραμματικές και διαβαθμιδικές συμβάσεις που δεν ωριμάζουν και δεν απορροφούν ούτε ένα ευρώ.

Είναι εκείνοι που με το καφενειακό ύφος τους έχουν Ποδοσφαιροποιήσει την Πολιτική και τώρα προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν το Ποδόσφαιρο.

Είναι εκείνοι που δεν έκαναν τίποτα επί 5 χρόνια και τώρα προεκλογικά υπόσχονται σωρεία χρηματοδοτήσεων για ανύπαρκτα εικονικά -virtual έργα τα οποία θα υλοποιηθούν από την επόμενη Περιφερειακή Αρχή.

Δεν μπορούν να παίζουν με τις τύχες των νησιωτών και το μέλλον των παιδιών μας.

Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι από την 26η Μαΐου, μετά τη νίκη της Συμμαχίας, τη νίκη των νησιωτών, το παιχνίδι λαμβάνει τέλος και επανέρχεται η διαφάνεια και ο σεβασμός στον πολίτη.

Game Over κ Χατζημάρκο», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Μανώλης Γλυνός.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!