Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Συνέντευξη του Ανδριώτη Αθλητή SUP Νίκου Συρίγου στο Hellas SUP News

55865185_2114124698673599_194130009223331840_n

Το Hellas SUP News με χαρά δημοσιεύει την πρώτη συνέντευξη της χρονιάς που δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη, από τον πιο γρήγορο Έλληνα αθλητή SUP, Πρωταθλητή Ελλάδος 2018, τον Νίκο Συρίγο.

Νίκο καλησπέρα,

Καταρχάς συγχαρητήρια για την πορεία σου ως τώρα, πιστεύω το 2018 ήταν μια «γεμάτη» χρονιά για σένα, 1ος στην κατηγορία Ανδρών στο Πρωτάθλημα της ΠΑΝ.Ε.Ο.Σ.Κ (HSSA), πρόκριση και συμμετοχή στο παγκόσμιο της Κίνας, και ίσως μου διαφεύγουν και κάποιες άλλες περσινές διακρίσεις που είχες.

– Πες μας λίγα λόγια για σένα, που μένεις, που / με ποιον προπονησε συνήθως.

Ονομάζομαι Νίκος Συριγος είμαι Έλληνας αθλητής στο stand up paddleboard. Μένω στην Άνδρο είναι ένα νησί δυο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας και ο προπονητής μου είναι ο Γιώργος Φραγκος που παράλληλα τρέχουμε και αγώνες μαζί.

– Το 2018 ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας που πήρες μέρος και για πιο λόγο.

Ο δυσκολότερος μου αγώνα του 2018 ήταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Κίνα διότι βρέθηκα εκεί ολομόναχος χωρίς σκάφος και με όλο το άγχος με το τι θα κάνω και αν θα τρέξω. Επίσης οι δυσκολότεροι αγώνες είναι όταν τρέχω με τον Γιώργο Φράγκο διότι ξέρω και ξέρει το επίπεδο μου επειδή προπονούμαστε μαζί από τότε που ξεκίνησα.

– Το 2018 ποιος ήταν ο πιο «ευχάριστος» αγώνας που πήρες μέρος και για πιο λόγο

Ο πιο ευχαρίστως αγώνα του 2018 και γενικά κάθε χρόνο είναι το πέρασμα της διώρυγας της Κορίνθου. Είμαστε όλοι οι αθλητές από την Ελλάδα και αγωνιζόμαστε σε μια ευθεία 6 χιλιομέτρων όποτε είναι σαν ένα μικρό πάρτι.

– Περιέγραψε μας μια τυπική μέρα προπόνησης σου τι περιλαμβάνει.

Οι προπονήσεις μου είναι 6 φορές την εβδομάδα και περιλαμβάνουν κάθε μέρα νερό (διαλυματικά και long distance), τρέξιμο αν δεν γίνεται λόγο του καιρού να μπω στο νερό και καθημερινά βάρη στο γυμναστήριο.

– Βλέποντας τους χρόνους σου σε κάθε αγώνα παρατηρεί κανείς μια «ψαλίδα» από τον δεύτερο και τον τρίτο, που νομίζεις ότι οφείλεται αυτή η διαφορά? Και τι συμβουλές θα έδινες σε κάποιον που θα ήθελε να ασχοληθεί αγωνιστικά και να φτάσει στο επίπεδο το δικό σου.

Πιστεύω ότι αυτό το προβάδισμα οφείλεται στην σκληρή προπόνηση και πιστεύω ότι όποιος κάνει σοβαρή προπόνηση μπορεί να φτάσει σε ένα αντίστοιχο σημείο. Επίσης πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ένα χάρισμα και νομίζω εδώ είναι το δικό μου. Πολλοί πιστεύουν ότι το SUP είναι ένα εύκολο άθλημα και όντως είναι, όχι όμως όταν παίζεις αγωνιστικά για την πρώτη θέση και αγωνίζεσαι σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Η συμβουλή που θα έδινα είναι ότι χρειάζεται σκληρή αφοσίωση και προπόνηση εάν θες να πετύχεις τον στόχο που έχεις και φυσικά πολλές θυσίες.

– Πες μας για την εμπειρία σου στο Παγκόσμιο της Κίνας, πως ήταν γενικά η διοργάνωση, ο στίβος, τα νερά, ο καιρός, το επίπεδο των αθλητών, η ότι άλλο σου έκανε θετική η αρνητική εντύπωση.

Η εμπειρία ήταν πολύ μεγάλη διότι εκπροσώπησα την Ελλάδα μόνος μου και αυτό είναι μεγάλη μου τιμή. Η διοργάνωση ήταν όπως κάθε χρόνο τέλεια και δεν υπήρχαν ατέλειες στον στίβο. Το μόνο που θα ήθελα προσωπικά ήταν λίγο παραπάνω κύμα. Το επίπεδο των αθλητών στο εξωτερικό δεν έχει σχέση με της Ελλάδας είναι πολύ πιο ανεβασμένο αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να το φτάσουμε.

– Η σανίδα που παίρνεις μέρος στους αγώνες είναι Naish Maliko, πες μας για πιο λόγο έχεις επιλέξει αυτή την σανίδα.

‘Εχω επιλέξει το Νaish Maliko διότι είναι ένα απίστευτο all around σκάφος ταιριάζει για όλες τις συνθήκες και ειδικά στο downwind και όσο περνάνε τα χρόνια το συγκεκριμένο σκάφος γίνεται όλο και καλύτερο.

– Ποιες άλλες σανίδες δοκίμασες πρόσφατα και έμεινες εντυπωσιασμένος και στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο SUP Surf ή και για Touring.

‘Εχω δοκιμάσει τα σκάφη NSP τα οποία είναι διαφορετικά από τα Νaish. Είναι εξίσου πολύ γρήγορα και έχουν μεγάλη ποικιλία στο αγωνιστικό κομμάτι. Το σκάφος που μου έκανε εντύπωση ήταν το Carolina στην επιτάχυνση και στις στροφές. Το sup surf σκάφος που χρησιμοποιώ είναι το Naish Raptor και δεν νομίζω ότι θα το άλλαζα με κανένα άλλο.

– Παρόλο που το άθλημα του SUP είναι σχετικά καινούργιο, υπάρχει η άποψη από πολλούς ότι στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθει ακόμα και σε εγχώριο αγνωστικό επίπεδο αλλά και σε συμμετοχές σε διεθνής αγώνες. Με ποιους τρόπους πιστεύεις η πολιτεία μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και αν άλλοι φορείς μπορούν να βοηθήσουν και με ποιο τρόπο.

Tο SUP στην Ελλάδα είναι ένα αναπτυγμένο άθλημα αλλά όχι όσο θα έπρεπε. Στο εξωτερικό πηγαίνουν πολύ λίγες συμμετοχές, για παράδειγμα εγώ στην Κίνα που πήγα μόνος μου. Προσωπικά πιστεύω ότι για να έχουν όλοι οι αθλητές ένα καλό αποτέλεσμα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πρέπει να συνεργαστούν όλοι χωρίς κόντρες και φασαρίες και να βοηθήσουν τα νέα παιδιά που έχουν πάθος για το sup.

– Πες μας για τους προσωπικούς σου αγωνιστικούς στόχους το 2019

Οι στόχοι μου είναι κάθε χρόνο οι ίδιοι. Πάντα στοχεύω το παγκόσμιο πρωτάθλημα και μια καλύτερη θέση και για εμένα και για την Ελλάδα και μπορεί και σε κάποιους από τους αγώνες του Εurotour που επίσης γίνονται δυο φέτος στην Ελλάδα

Σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου και καλή επιτυχία στις μελλοντικές διοργανώσεις.

#HellasSUPNews
#sup
#ISAwordSUP
#HSSA
#NaishGreece
NikosNikos Syrigos

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!