Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Συνεπής ο Δήμος Άνδρου ως προς την υποβολή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια

unnamed

Στους ελάχιστους Δήμους που έχουν «τρέξει» Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, συμπεριλαμβάνεται η Άνδρος, αφού η διαδικασία εκπόνησης της ειδικής μελέτης βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Να υπενθυμίσουμε  πως χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος κοινοποίησε επιστολή προς τους Δημάρχους όλων των νησιών με την οποία ζητά επιτακτικά να προχωρήσουν άμεσα στη σύνταξη Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων, που αποτελεί υποχρεωτική διαδικασία για την εκπόνηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού. 

sousoudis 4Σε επικοινωνία ωστόσο που είχαμε με το Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη με αφορμή την επιστολή του Περιφερειάρχη, ξεκαθάρισε πως η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμος Άνδρος καθ” όλα έτοιμος αποτελεί θετική…. εξαίρεση σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά του Νοτίου Αιγαίου που δεν έχουν καν μπει στην διαδικασία σύνταξης της σχετικής μελέτης και σε καμία περίπτωση δεν ανήκει σε αυτούς που μπλοκάρουν και τινάζουν στον αέρα το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως στον σχετικό πίνακα που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια όπου αναγράφονται ποιοι Δήμοι έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο αίτημα της, η Άνδρος εμφανίζεται λανθασμένα στους «αφερέγγυους», από τη στιγμή που η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και άμεσα πρόκειται να αποσταλεί στην Περιφέρεια το Τοπικό Σχέδιο. 

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!