Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεργασία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων

0-02-05-d627438240ee02c1f3f8089e5f1a3243a4170df1e1b024de6fa8aa34326c2337_full

Κοινός τόπος η ανάγκη να προχωρήσουν επιτακτικά  οι απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές –  Καταλυτική η παρέμβαση της Περιφέρειας στην κατεύθυνση  της βελτίωσης των λιμενικών υποδομών

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας, με επικεφαλής των Πρόεδρό της, Θεόδωρο Κόντε, δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με αντικείμενο συζήτησης τη θωράκιση του πολύ σημαντικού κλάδου της κρουαζιέρας για την τοπική και την εθνική οικονομία.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν  ο Αντώνιος Καλούδης, Γενικός Διευθυντής, ο Ιωάννης Ευσταθίου,  Αντιπρόεδρος και ο Μάκης Κανακάρης, Πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας, μέλος της Ένωσης.

Συμμετείχαν επίσης οι ναυτιλιακοί πράκτορες Τσαμπίκος Χατζημιχάλης, Γιώργος και Παύλος Γεωργιάδης.

Στην διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, απόρροια της μακρόχρονης συνεργασίας της Ένωσης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Πρόεδρός της κ. Θεόδωρος Κόντες περιέγραψε στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο θεσμικό, που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην Ελλάδα, καθώς και την έντονη ανησυχία που προκαλεί η συνεχιζόμενη αδυναμία αποτελεσματικής αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων.

Ειδικότερα, τέθηκαν δύο ζητήματα που αποτελούν πηγή αγωνίας για τον κλάδο της κρουαζιέρας. Η καθυστέρηση  στην ανανέωση του καθεστώτος της απλοποιημένης διαδικασίας βίζας για τους non schengen επιβάτες, καθώς και αλλαγή των ευρωπαϊκών κανονισμών από το 2021, που προβλέπουν ειδικές υποδομές και ειδικές διαδικασίες στα λιμάνια της χώρας,  για τους non schengen επιβάτες.

Ο Περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στα μέλη της Ένωσης, δήλωσε πως αυτός ο εξαιρετικά σημαντικός κλάδος της εθνικής οικονομίας, για να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, απαιτεί την διαμόρφωση ενός νέου κανονιστικού, διοικητικού και νομικού πλαισίου λειτουργίας και πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξαντλεί κάθε δυνατότητα εξεύρεσης πόρων, τους οποίους διαθέτει για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών στα νησιά της.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

«Η κατάσταση των λιμανιών του Νοτίου Αιγαίου εξακολουθεί να είναι σε ένα μη ικανοποιητικό επίπεδο, με την Περιφέρεια από την πλευρά της να στηρίζει χρηματοδοτικά τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, που είναι οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των λιμανιών.

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων παραμένει επιτακτική και οφείλουν όλοι να συνδράμουν ούτως ώστε αυτοί οι εξαιρετικά σημαντικοί Οργανισμοί για τη ζωή των νησιών να γίνουν πιο παραγωγικοί και πιο αποτελεσματικοί, προς όφελος της τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

Η βασική δουλειά της Περιφέρειας, που είναι η εξεύρεση και διάθεση πόρων απαραίτητων για την αναβάθμιση των υποδομών, υλοποιείται επιτυχώς».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!