Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Συνολικά 16.992,75 ευρώ στην Τ.Κ. Μακροταντάλου: Απόδοση παροχών στους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών όπου λειτουργούν ΑΠΕ

anemogennitria

Το χρόνιο πρόβλημα των αντισταθμιστικών μέτρων προς τους κατοίκους των δημοτικών/τοπικών κοινοτήτων όπου λειτουργούν έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας φαίνεται να λαμβάνει τέλος. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έπειτα από σειρά ενεργειών, επίσπευσε τη διαδικασία για τον επιμερισμό του ειδικού τέλους  ΑΠΕ κατά 1% από το οποίο επωφελούνται με έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 376.000 δικαιούχοι καταναλωτές και κάτοικοι των κοινοτήτων όπου λειτουργούν ΑΠΕ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 17,6 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτει την περίοδο 2010-2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Τοπική Κοινότητα Μακροταντάλου Άνδρου έχουν επιμεριστεί 16.992,75 ευρώ σε συνολικά 209 παροχές ενώ το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε παροχή ανέρχεται σε 81,30 ευρώ.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ χαιρετίζει αυτήν την εξέλιξη και παραμένει πιστή στην απόδοση του μεριδίου που της αναλογεί προς τον ειδικό λογαριασμό με τελικό αποδέκτη τους κατοίκους των δημοτικών/τοπικών κοινοτήτων όπου λειτουργούν έργα της εταιρείας.

Η απόδοση του ποσού που έχει παρακρατηθεί από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στους Δήμους, όπου λειτουργούν οι σταθμοί ΑΠΕ, θα πραγματοποιηθεί μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας θα πιστώσουν μέσω του πρώτου λογαριασμού που εκδίδεται, μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, στους δικαιούχους το ποσό με την ένδειξη «Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ στην περιοχή σας».

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/23840/23.12.2014 (ΦΕΚ 3497/Β/29.12.2014), στους δικαιούχους ανά Δημοτική/Τοπική Κοινότητα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι οικιακοί καταναλωτές που είχαν ενεργή σύνδεση στις 9/8/2016, ημέρα δημοσίευσης του «Οριστικού Πίνακα με τον επιμερισμό των ποσών από σταθμούς ΑΠΕ σε μία ή περισσότερες Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες, για τα έτη 2010-2014» (ΥΑ ΑΠΕΗΛ/οικ.181851/09.08.2016), ανεξάρτητα από το ύψος του προκύπτοντος ποσού επιστροφής.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφτεί τον παρακάτω σύνδεσμο και να διαπιστώσει εάν είναι δικαιούχος επιστροφής από τα αντισταθμιστικά των ΑΠΕ.

http://onepercent.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html

Σημειώνεται οτι στις περιπτώσεις που το ποσό επιστροφής είναι μικρότερο του ενός λεπτού (0,01€), οι Αριθμοί Παροχής δεν αναρτώνται και το ποσό δεν αποδίδεται, αλλά παραμένει για να αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές των αυτών Τοπικών Κοινοτήτων σε επόμενο καταμερισμό

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!