Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συρία: Παιδιά γίνονται μάρτυρες αποκεφαλισμού από τζιχαντιστές

6109A9FB7DD872C9A213C4288CA2C8E0

Σε κεντρική πλατεία της πόλης Σουλούτς, στη Βόρεια Συρία, μπροστά σε πλήθος ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν έναν ακόμη άνδρα. Οπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα της τζιχαντιστικής οργάνωσης και επιβεβαιώνει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο άνδρας αποκεφαλίστηκε με την κατηγορία της βλασφημίας.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκεφαλίσει ή σκοτώσει διά λιθοβολισμού πολλούς πολίτες στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του. Στο σύνολό τους, οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τη ζωή τους με τον πιο βίαιο τρόπο, κατηγορούμενοι ότι παραβίασαν τον Ισλαμικό Νόμο, όπως τον έχει ερμηνεύσει το Ισλαμικό Κράτος.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα των τζιχαντιστών αναφέρεται ότι το θύμα ομολόγησε το έγκλημά του, ενώ στις φωτογραφίες φαίνεται επίσης το συγκεντρωμένο πλήθος. Σε μία φωτογραφία φαίνεται και το θύμα, το οποίο με καλυμμένα τα μάτια γονατίζει και από πάνω του στέκεται ο μασκοφόρος δήμιος με το μαχαίρι.

Τον περασμένο μήνα, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι από τα τέλη Ιουνίου, οι τζιχαντιστές έχουν σκοτώσει 1.432 αμάχους στη Συρία.

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!