Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ Σύρου: «Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι μας κατηγορούν γιατί μείναμε αδιάβαστοι»

syriza_syrou

Σε ένα καθημερινό κοινωνικό περιβάλλον που η δημόσια παιδεία αποτελεί ευχολόγιο και η μόνη προοπτική που δίνεται στους νέους της χώρας είναι είτε η ανεργία είτε η μετανάστευση, ο κρατικός μηχανισμός δραστηριοποιείται με αξιοθαύμαστη ταχύτητα και επιμέλεια όσον αφορά το ζήτημα των καταλήψεων των σχολείων από τους μαθητές. Το  ίδιο  σύστημα που δεν μπορεί για παράδειγμα να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών, βάζοντας όρια αποστάσεων με μόνο στόχο την μείωση του προϋπολογισμού, ή την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών και που έχει ενσυνείδητα μετατρέψει το δημόσιο σχολείο σε «παράρτημα» της παραπαιδείας, δείχνει μια υποκριτική σπουδή και, αδιαφορώντας για το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθήκον της πολιτείας για δημόσια και δωρεάν παιδεία, προκαλεί παρέμβαση ακόμη και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ο τερματισμός των κινητοποιήσεων των μαθητών προβάλλεται από την καθεστηκυία τάξη και τα ελεγχόμενα από αυτή ΜΜΕ ως η μόνη και ουσιαστική προϋπόθεση για την επίλυση των προβλημάτων του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Οι νέοι όμως δεν μπορούν να δεχθούν μοιρολατρικά τα παρόν που οι προηγούμενες γενιές διαμόρφωσαν για αυτούς, να απεμπολήσουν τόσο εύκολα το δικαίωμά τους να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον. Ας δούμε όλοι το ζήτημα σε όλη του την έκταση και ας μην προσπαθούμε να αγνοήσουμε τη πραγματικότητα γιατί εν πολλοίς αυτή η νοοτροπία μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου στέκεται αρωγός  στους συριανούς μαθητές σε κάθε μορφή αγώνα που εκείνοι επιλέγουν και σε κάθε πρωτοβουλία τους για μια καλύτερη παιδεία.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!