Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Σύρος: Ενέργειες για προσέλκυση αθλητικού τουρισμού

e867079449465f7e4599c023ca9719f9_XL

Η εταιρεία ACTIVE CYPRUS, Κυπριακών συμφερόντων, βρέθηκε για 2 ημέρες στη Σύρο ώστε να πραγματοποιήσει αυτοψία σε ξενοδοχεία και Αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού με σκοπό να προσδιοριστεί η Σύρος ως νέος προορισμός για προετοιμασία ομάδων, 12 μήνες το χρόνο.

Η συγκεκριμένη εταιρεία με πελατολόγιο πάνω από 600 ομάδες σε διάφορα αθλήματα, διακινεί σε Βουλγαρία και Κύπρο, πάνω από 70 ομάδες ετησίως, με μέσο όρο ημέρες παραμονής για προετοιμασία, 20-30 ημέρες. Ζήτησαν επισκευές και μετατροπές στις αθλητικές εγκαταστάσεις Επειδή όπως είπαν το κολυμβητήριο Δ.Βικέλας είναι ένα από τα λίγα κολυμβητήρια τα οποία λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια όλο το έτος, επιθυμούν να εμπλουτίσουν τους επιλεγμένους τόπους για προετοιμασία. Αξίζει να αναφερθεί πως διεκδικούν το ίδιο, η Νάουσα στη Βόρειο Ελλάδα, η Χίος, το Μαρκόπουλο Αττικής και η Μήλος. Οι τομείς που ζητήθηκαν, είναι η καλαθοσφαίρηση και το βόλλευ ώστε να διοργανωθούν έτσι και φιλικοί αγώνες με τοπικές ομαδες, καθώς και κολύμβηση και υδατοσφαίριση. Σημαντικό γεγονός αποτέλεσε, το ότι γνώριζαν λεπτομέρειες τόσο για το νησί, αλλά και για την ομάδα του Φοίνικα.

Σημείο αναφοράς είναι οι μετατροπές που ζητήθηκαν να γίνουν στα στάδια, ώστε να μπορέσει δημιουργηθεί χώρος άθλησης για τζούντο και Ταέ κβο ντό καθώς γυμναστικής εδάφους και ενόργανης, λόγω της αυξημένης ζήτησης. Συνάντηση με Δημοτική Αρχή και Ένωση Ξενοδόχων Συναντήθηκαν με την Δημοτική αρχή και συζήτησαν με τον Αντδήμαρχο Τουρισμού & Αθλητισμού Κο Αθανάσιο Φώσκολο όλες τις δυνατότητες, καταλήγοντας σε συγκεκριμένες κινήσεις και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να καταστεί δυνατό να γίνει η Σύρος, σημείο διακίνησης αθλητών από διάφορες χώρες.

Ο Αντιδήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να γίνει εφικτη η έλευση των ομάδων. Επίσης συναντήθηκαν και με την Ένωση Ξενοδόχων και συγκεκριμένα με τον Κο Ιάκωβο Αρβανίτη ώστε να συζητήσουν για θέματα τα οποία αφορούν τα ξενοδοχεία και την εποχικότητά τους. Λόγω της μικρής διάρκειας του ταξιδιού δεν πρόλαβαν να δούν αρκετά ξενοδοχεία αλλά πολύ σύντομα θα επιστρέψουν, μια και πρέπει να επισκεφθουν και τα καταλύματα των αθλητών. Πρόσκλήθηκαν από το Siros Travel Ο κ. Αντώνιος Μαραγκός του Siros Travel,  ο οποίος προσκάλεσε την εταιρεία να πραγματοποιήσει την αυτοψία είπε χαρακτηριστικά, πως σημείωσαν τις διορθώσεις τις οποίες πρέπει να γίνουν στα στάδια, όπως οι επισκευές στα αποδυτήρια οι οποίες θα είναι σημαντικός παράγων, μια και οι επισκέπτες διαπίστωσαν πως οι εγκαταστάσεις δείχνουν εικόνα εγκατάλειψης.

Οι χώρες που επιθυμούν τέτοιου είδους ταξίδια θα είναι κυρίως Ούγγροι, Ρουμάνοι, Λετονοί, Λιθουανοί, Ρώσοι και χώρες προέλευσης όπως Καζακστάν, Αζερμπαιτζάν κλπ. Σε ερώτηση που δέχτηκαν τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ilya Popov, όσο και ο Εμπορικός Διευθυντής Κος Oleg Czax, για το πώς θα επηρεάσει η υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος τις ομάδες, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι ομάδες χρειάζονται προετοιμασία και συνήθως αυτοί που τις στέλνουν η τις διοικούν έχουν τα χρήματα. Όσοι τώρα κάνουν πρωταθλητισμό έχουν χορηγούς οι οποίοι επίσης έχουν χρήματα. Σίγουρα θα επηρεαστουν, τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά, όμως η προετοιμασία τέτοιου επιπέδου είναι αναπόσπαστο κομάτι. Όσο και να μειωθεί η επηρεαστεί η έλευση ομάδων, πάλι θα είναι μεγάλο το ενδιαφέρον. Έχουμε πάνω από 600 ομάδες πελατολόγιο. Οι επισκέπτες – ομάδες απαρτίζονται συνήθως από 20-25 μέλη έως και 120 τη φορά. Πάρα πολλές φορές έχουμε 7 και 8 ομάδες οι οποίες έρχονται τις ίδιες μέρες. Χτές έγινε υποτίμηση στη Ρωσία και εμείς λάβαμε σήμερα πρόταση για 80 άτομα προετοιμασία στην ενόργανη…..νομίζω αυτό τα λεέι όλα».          

Ας ελπίσουμε λοιπόν να υπάρξει έλξη στον πόλο του αθλητικού τουρισμού και να συμβάλουμε τα μέγιστα ώστε να είναι πραγματοποιήσιμο ένα τέτοιο εγχείρημα.

Πηγή: http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!