Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Σύσκεψη για την Aegean Regatta 2020

koryfaio-23-744x496

Πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, συνάντηση για την «Aegean Regatta», στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Γενικής Γραμματείας, ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Πετρέλλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Λάζαρος Τσαλίκης, ο πρόεδρος του ΑΣΙΑΘ Ρόδου Σταμάτης Σταυράς, εκπρόσωποι του ΛΟΙΑΘ, των Ναυτικών Ομίλων Σάμου και Λέρου, καθώς και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα.

Στη συνάντηση έγινε απολογισμός του αγώνα του 2019 και ενημέρωση από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοιχτής Θαλάσσης (Α.Σ.Ι.Α.Θ.) για την προετοιμασία της 20ης επετειακής «Aegean Regatta 2020», που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να γίνει από όλους κάθε προσπάθεια περαιτέρω ενδυνάμωσης του θεσμού για την ανάπτυξη και την εξέλιξή του.

Τη νέα χρονιά ο καταξιωμένος στα ναυταθλητικά δρώμενα της χώρας μας θεσμός, επιστρέφει στα Δωδεκάνησα. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τους Λειψούς και με σταθμούς την Κω και τη Σύμη, θα καταλήξει στη Ρόδο.

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χριστιάνα Καλογήρου, πρότεινε το 2020 η «Aegean Regatta» να δώσει έμφαση στην προώθηση της θαλάσσιας περιβαλλοντικής συνείδησης με τη μη χρησιμοποίηση πλαστικών μίας χρήσης και σημείωσε ότι: «Ως θεσμός διεθνούς εμβέλειας ενισχύει κάτι που τόσο μας ενδιαφέρει, δηλαδή την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού και κατ’ επέκταση του θαλάσσιου τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου. Φέρνει, επίσης, σε επαφή τους ιστιοπλόους με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών, προβάλλοντας τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!