Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Σύσκεψη για την πρόοδο του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου (e-ναυλοσύμφωνο)

57611665_1144114259103991_2331245760789610496_n

Η λειτουργία του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου (e-ναυλοσύμφωνο) αποτέλεσε τη θεματική ευρείας σύσκεψης εργασίας, που έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας, με πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος στελέχη των συναρμοδίων υπουργείων και εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων του κλάδου του yachting.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε η πρόοδος που έχει μέχρι σήμερα συντελεστεί για τη δημιουργία της εφαρμογής, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της, προκειμένου να καταγραφούν οι παρατηρήσεις τόσο των στελεχών των υπουργείων όσο και των εκπροσώπων των φορέων προκειμένου να ληφθούν υπόψη στα επόμενα στάδια κατασκευής. Επισημαίνεται ότι, η εφαρμογή δημιουργείται από στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Πληροφορικής της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλάσσιου Τουρισμού και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως και η εφαρμογή του «e- Μητρώο», έτσι και αυτή του «e-ναυλοσύμφωνο» γίνεται από στελέχη της δημόσιας διοίκησης επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση πόρων από τον προϋπολογισμό.

Με τη θέση σε πλήρη λειτουργία των εφαρμογών αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες ελέγχου, μειώνονται σημαντικά ή και εξαλείφονται γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ενώ ταυτόχρονα διευκολύνονται οι έλεγχοι και αυξάνεται η προστασία των συνεπών επαγγελματιών του κλάδου του yachting από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!