«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»
Έβελιν Μπίατρις Χολ
ΕΛΛΑΔΑ
– Παράνομοι μετανάστες έκλεισαν για 5 ώρες τον αυτοκινητόδρομο στο Πολύκαστρο Κιλκίς διαμαρτυρόμενοι γιατί τα σύνορα είναι κλειστά. Αντίθετα, για τους Έλληνες είναι ανοιχτά…..Τί δεν καταλαβαίνεις;
– Καταγγελίες από αξιωματικούς ότι τους διώχνουν από τις Σ.Ο.Α. (Στρατιωτικές Οικίες) και πως οι ανώτεροί τους έχουν λάβει οδηγίες από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης όπως κατηχήσουν κατώτερους και οπλίτες πως ο Ελληνικός Στρατός οφείλει να παράσχει κοινωνικό έργο. Αλήθεια, ο ρόλος και η έννοια ύπαρξης ενός στρατού είναι να παρέχει κοινωνικό έργο ή να μεριμνά για την εθνική ασφάλεια και άμυνα της κάθε Χώρας από εξωτερικούς, αλλά κι εσωτερικούς εχθρούς;
– Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης χθες κατήγγειλε πως «Αναρχοαριστεροί υποκινούν τους πρόσφυγες και μετανάστες σε απεργίες πείνας, διαδηλώσεις και τελικώς εξέγερση.» Ρατσιστή Δήμαρχε, φασίστα, ψεύτη, φασίστα, ψεύτη, φασίστα, ψεύτη, φασίστα, ψεύτη, φασίστα, ου, ου, ου, ου!
– Η πρώτη μαντήλα σε ελληνική εθνική παρέλαση έκανε την εμφάνισή της. Αιγυπτιακής καταγωγής μαθήτρια συμμετείχε ως παραστάτις. Άγια Ιμπραήμ το όνομά της. Αν υποθετικά ζούσαν ο Παπαφλέσσας και ο Ιμπραήμ, ποιος από τους δύο λέτε θα προσεβάλλετο και ποιος θα ένιωθε υπερηφάνεια;
– Από την άλλη τα Ελληνόπουλα παρήλασαν σήμερα στην Αθήνα λες και τους είχαν κάψει τα…i-phones! Τόσο βαριεστημένα….(Σαν κοινό στο X-Factor θα είναι ζωηρότερα)
– Ο προοδευτικός «Ξάδελφος Πασχάλης» – Φίλης, ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, μίλησε στο μήνυμά του για «νέο Έθνος» που δημιουργήθηκε μετά την Επανάσταση του 1821!!! Α ρε Αχιλλέα, Λεωνίδα, Θεμιστοκλή, Αλέξανδρε, Σαπφώ, Υπατία, Κωνσταντίνε, Ιουστινιανέ, Βασίλειε Βουλγαροκτόνε, Κωνσταντίνε Παλαιολόγε, εσείς λογικά ήσασταν εξωγήινοι που απλά…χαθήκατε!
– Στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα σε περιοχές γύρω από την Καβάλα, παράνομοι μετανάστες καίνε χριστιανικές εικόνες για να ζεσταθούν. Οι άστεγοι Έλληνες γύρω από την Ομόνοια είναι γκαντέμηδες! Τα αυτοσχέδια τζαμιά δεν έχουν εικόνες για να κάψουν να ζεσταθούν. Ίσως, η γνωστή εφημερίδα που μοίραζε το Κοράνι πριν κάτι εβδομάδες, να στείλει μερικές εκατοντάδες προς «θερμή» υποστήριξη των Ελλήνων αστέγων.
– Και μιας που μιλήσαμε για Έλληνες άστεγους και άπορους, αλήθεια, ποιος ασχολείται με δαύτους; Στις 100 φιλανθρωπικές δράσεις, έρανοι και συλλογές ανθρωπιστικής βοήθειας που γίνονται, οι 95 γίνονται για τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Μάνα τριών παιδιών που πήγε στον καταυλισμό του Σχιστού γιατί δεν έβρισκε άλλη λύση να ταϊσει τα παιδιά της έφαγε «πόρτα». Αν αυτό δεν λέγεται ρατσισμός, τότε πώς λέγεται;
– Από την άλλη, σε μια Χώρα 10.000.000 Ελλήνων εκ των οποίων οι μισοί πεινάνε, τα υπόλοιπα 4.000.000 είναι έτοιμα να πεινάσουν και μόνο το 1.000.000 ζει αξιοπρεπώς, τα τηλεοπτικά κανάλια καθημερινά μας βομβαρδίζουν με εκπομπές μαγειρικής, ντολμαδοπαρασκευαστές και κουτσομπολίστικα πρωινάδικα. Φάτε ηλίθιοι μάτια (τα ψάρια ξεχάστε τα λόγω ακρίβειας).
ΚΟΣΜΟΣ
– Πέθανε ο Γιόχαν Κρόιφ. Φτωχότερο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Παίχτης της ουσίας και όχι του μαλλί – γυαλί – τατού και κλαρινομαγκιά. Μολονότι κάπνιζε έτρεχε σαν δαίμονας. Απίστευτος δημιουργός αυτός ο Μέγας Ολλανδός, ο «Ιπτάμενος». Αιωνία του η μνήμη.
– Με νέα προπαγανδιστικά βίντεο απειλούν εκ νέου οι τζιχαντιστές την Ευρώπη. Υπολογίζεται, λένε τα ξένα ΜΜΕ, ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται διεσπαρμένοι σε όλη την ήπειρο γύρω στους 4.000 εν υπνώσει τρομοκράτες. Ότι σπέρνεις, θερίζεις….
– Ήρθε η σειρά των Βέλγων να θρηνήσουν νεκρούς. Και μετά σε διάφορα σημεία να παρατηρείται αυτό που παρατηρήθηκε και στη Γαλλία μετά το μακελειό του Μπατακλάν: Συγκεντρωμένος κόσμος να τραγουδά προσπαθώντας να εξορκίσει το κακό και να πάρει δύναμη. Κανα τραγουδάκι στους εγκληματίες πολιτικούς σας που προκάλεσαν τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική θα «ψάλλετε» ποτέ, για να τους σταματήσουν; Διότι, μόνο έτσι οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και όλος ο πλανήτης θα ηρεμήσει.
– Κάτι ήξεραν οι κλαρινογαμπροί της Ελληνικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και παίζανε χειρότερα και από τους ψαράδες των Νήσων Φερόε. Πού να τρέχεις τώρα στη Γαλλία υπό την απειλή των τζιχαντιστών; Καλύτερη η Ψαρού στη Μύκονο. Αυτή είναι μαγκιά….
ΣΥΡΟΣ – ΑΙΓΑΙΟ
– Δρόμος λέει «κατάπιε» φορτηγό στην περιοχή του Επισκοπειού. Η «Μεγάλη Χίμαιρα» ξαναχτύπησε!
– Αφρικανική σκόνη στη Σύρο και στις Κυκλάδες. ΑΥΤΟ είναι ψέκασμα!
– Αύριο θα γίνει η παρέλαση στην Πλατεία Μιαούλη. Αλήθεια, οι «ανεπιθύμητοι» βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, δεν θα βρίσκονται στην εξέδρα των επισήμων; Αγανακτισμένος λαός….Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
– Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία λένε στην 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας, τη γνωστή MITT, με δικό της περίπτερο, ξεχωριστά από το κεντρικό της Ελλάδας. Μήπως να πει κάποιος στην οργανωτική επιτροπή δίπλα στο σήμα του AEGEAN ISLANDS να βάλουν και την ελληνική σημαία; Να καταλαβαίνουν οι ξένοι με τη μία πού ανήκει και βρίσκεται αυτή η Περιφέρεια. Και μην αρχίσετε να λέτε εξυπνάδες, «πως δεν χρειάζεται, είναι ευνόητο πού ανήκει» και λοιπά φληναφήματα διότι θα σας ρωτήσω κάτι: Αν πάτε ως επισκέπτης σε μιαν έκθεση τουρισμού και δείτε περίπτερο της Περιφέρειας Τσουγκ, θα καταλάβετε σε ποιο κράτος ανήκει; (για την εγκυκλοπαιδική σας μόρφωση αναφερόμαστε σε περιοχή της Ελβετίας). Για να μην αναφέρω και την ιστοσελίδα aegeanislands.gr… Μια σημαιούλα βρε παιδιά, μία, μόνο μία, να δείχνει σε ποιο κράτος ανήκουμε. Εκτός αν ανεξαρτητοποιηθήκαμε και δεν το κατάλαβα.
– Φημολογείται ότι «ποντικοί» μεταφέρουν μαρμάρινες πλάκες που «σηκώθηκαν» από την παλιά παραλία της Ερμούπολης, από το Μάννα που είχαν αποθηκευθεί, σε άλλο χώρο, για προσωπική χρήση. Συριανή επιστημοσύνη και αποταμιευτική δεινότητα: «Γιατί να ξοδεύω λεφτά για νέες μαρμάρινες πλάκες; Βρίσκω μεταχειρισμένες κι εξοικονομώ λεφτά!» Όμοια περίπτωση με το Λοιμοκαθαρτήριο στα Λαζαρέττα. Αυτό το κτήριο πόσο έχει ομορφύνει διάφορα σπίτια στη Σύρο δεν λέγεται! Μιλάμε για…άριστης ποιότητας πέτρα και τούβλα! Προς το παρόν το ερευνούμε.
Ανάργυρος Δεναξάς
Protevousa.gr, Μέλος της Aegean Media