Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Σκληρή αντιπολίτευση, επίθεση σε όλα τα μέτωπα ζητάνε από τον Μητσοτάκη

img-48641453835198

του Τάσου Τσιφόρου 

Στη μέγγενη των πρωτοβουλιών του κ. Αλέξη Τσίπρα (σ.σ. πάντοτε οι πρωτοβουλίες βρίσκονται στην πλευρά του Πρωθυπουργού, ειδικά εάν διατηρεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία) αλλά και των συζητήσεων στο εσωτερικό του κόμματος σχετικά με τη γραμμή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε λιγότερο από μία εβδομάδα κλείνει ένα μήνα στο τιμόνη της Νέας Δημοκρατίας.

Ένας μήνας, όμως, που ήταν αρκετός προκειμένου να δώσει ένα σαφές στίγμα των προθέσεών του, μη διστάζοντας να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις πχ για τοασφαλιστικό, γνωρίζοντας ότι το Μαξίμου θα επιδιώξει να το εκμεταλλευτεί (σ.σ. όπως και πράττει) αλλά και αποδεχόμενος να παράσχει πλήρη πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις στο εσωτερικό (σ.σ. όπως και υπάρχουν).

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης όταν είπε χθες “Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει να κυβερνήσει. Εμείς δεν είμαστε εμπόδιο, εκείνοι αυτοϋπονομεύονται”, είναι εμφανές ότι θέλει χρόνο. Χρόνο προκειμένου να αναδιοργανώσει(και να ελέγξει) το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, χρόνο για να διαμορφώσει την ομάδα των στελεχών που θα τον στηρίξουν σήμερα στα κομματικά και αύριο στα κυβερνητικά γραφεία, χρόνο για να διαμορφώσει ένα σαφές αφήγημα και να καλλιεργήσει το κλίμα συστράτευσης στελεχών και φορέων εκτός Ν.Δ. Κυρίως θέλει, σε αυτή τη συγκυρία, να αποφύγει την άμεση εμπλοκή με την κυβερνητική διαχείριση και, συνεπώς, οι πληροφορίες που έρχονται από την πλευρά του Μαξίμου ότι, δηλαδή, ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να κλείσει τη συμφωνία για την αξιολόγηση ακούγονται θετικές.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, και παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχώναναγνωρίζουν τη σκοπιμότητα της επιλογής, στο παρασκήνιο ενισχύονται οι φωνές που θα ήθελαν πιο σκληρή αντιπολίτευση, επίθεση σε όλα τα μέτωπα, κοινώς εφόρμηση για κατάληψη της εξουσίας. Αυτό, σε συνδυασμό με τη διαλλακτική στάση στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, θέμα που «ακουμπά» ευαίσθητες χορδές της παραδοσιακής βάσης της Ν.Δ. αλλά και στελεχών που υιοθέτησαν πλήρως την επιχειρηματολογία των τελευταίων ετών, προκαλεί, υπόγειες ακόμη, γκρίνιες και, παράλληλα, αναγκάζει τον κ. Μητσοτάκη να ανεβάζει τους τόνους στα υπόλοιπα μέτωπα, κυρίως στο επίπεδο της χρηστής και ηθικής διακυβέρνησης. Η αποκαλυπτική λίστα που δημοσιοποίησε χθες η Ν.Δ. (Χατζηδάκης, Σταϊκούρας, Κακλαμάνης, Τραγάκης) για τα κομματικά διαπιστευτήρια όσων τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης σε ΔΕΚΟ, Ταμεία και Οργανισμούς είναι χαρακτηριστική.

Ωστόσο, αυτή η αντιπολίτευση δεν κρίνεται αρκετή από βουλευτές που, ενδεικτικά, συζητούν ότι η πρόταση για εξεταστική, σχετικά με την υπόθεση Βαρουφάκη, θα έπρεπε να κατατεθεί χθες ή οι τονοι για το αγροτικό θα έπρεπε να είναι υψηλότεροι κ.ο.κ.

Επί του παρόντος, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να αντέχει στη διπλή αυτή πίεση και να επιμένει στη φράση που είπε στον Αλ. Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου, και επανέλαβε δημοσίως στο Σκάι ότι, δηλαδή, «δεν βιάζομαι να κυβερνήσω».

Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!