Σουηδικό δικαστήριο διέταξε να παραμείνει προφυλακισμένος ο Ραχμάτ Ακίλοφ, φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με φορτηγό σε πεζόδρομο της Στοκχόλμης.
Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον 39χρονο είχε δηλώσει νωρίτερα πως ο πελάτης του παραδέχθηκε πως διέπραξε ένα «έγκλημα τρομοκρατίας».
Ο συνήγορος του Ακίλοφ δήλωσε επίσης στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του δέχεται την προφυλάκισή του, την οποία είχαν ζητήσει οι εισαγγελείς, λόγω της φύσης του εγκλήματος.
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν όταν, την Παρασκευή, ο 39χρονος Ουζμπέκος οδήγησε φορτηγό που είχε κλέψει πάνω σε πεζούς σε κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της σουηδικής πρωτεύουσας.
Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ο Ακίλοφ είχε εκφράσει συμπάθεια για ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πηγή: Καθημερινή