Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Στ. Πέτσας: Κανένα ξεχωριστό μέτρο για όσους είναι άνω των 65 ετών

Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο για όσους είναι άνω των 65 ετών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει κατάλογο πιθανών μέτρων, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ τόνισε πως υπάρχουν μεμονωμένες προτάσεις ειδικών. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει ξεχωριστό μέτρο για τους άνω των 65 ετών.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «όπως η πανδημία εξελίσσεται δυναμικά, έτσι και η στρατηγική μας απέναντι στον κορωνοϊό είναι δυναμική», ενώ τόνισε πως «κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό αν δεν τηρείται από όλους».

Ανέφερε δε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η πανδημία σημειώνει έξαρση σε πολλές χώρες, ωστόσο όπως συμπλήρωσε, η Ελλάδα παρουσιάζει σταθεροποίηση στα ημερήσια κρούσματα, αν και τις προηγούμενες ημέρες είχε καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων, κυρίως στην Αττική.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι συνεργεία του ΕΟΔΥ έχουν ξεκινήσει ελέγχους σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες γειτονιές της Αθήνας και θα συνεχίσουν το έργο τους και τις επόμενες μέρες. Παράλληλα, όπως είπε, η κυβέρνηση προχωρά στην αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας, γεγονός που θα απελευθερώσει πολλές απλές κλίνες COVID–19.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι υπάρχει προετοιμασία για την αντιμετώπιση και των εποχικών ιώσεων, ιδίως της γρίπης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!