Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Στα χνάρια της Τήνου: Συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα για τις ανεμογεννήτριες στην Άνδρο

Η Άνδρος εχθές, έκανε ένα τεράστιο βήμα στο ζήτημα των ανεμογεννητριών. Τα Αιολικά Πάρκα που επί χρόνια αποτελούσαν «ταμπού» για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και τους αυτοδιοικητικούς, ξεκάθαρα πλέον αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα που επιτάσσουν οι καιροί.

Στο χθεσινό  Δημοτικό Συμβούλιο λήφθηκε μια ιστορική για τα δεδομένα απόφαση… και δίκαια λαμβάνει τον χαρακτηρισμό αυτό, λόγω της αδράνειας ετών. Συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα με στόχο την υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου για αναστολή εργασιών εγκατάστασης αιολικών πάρκων μέχρι την εκπόνηση νέου χωροταξικού, την εξεύρεση λύσεων στην άτακτη χωροθέτηση, τον συντονισμό με τα υπόλοιπα νησιά για κοινές δράσεις, με κύριο όπλο την εξωστρέφεια και την πίεση προς την κεντρική εξουσία προκειμένου να επιτευχθεί η αναθεώρηση του πλαισίου εφαρμογής όσων έχουν αποφασιστεί τα προηγούμενα χρόνια για εμάς… χωρίς εμάς.

Η επιτροπή, αποτελείται από πολιτικά πρόσωπα αλλά και πολίτες που έχουν «ακουμπήσει» το ζήτημα δημόσια, έχουν τρέξει και το έχουν «πονέσει». Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των μελών, ώστε να δημιουργηθεί επιπλέον μια ομάδα επιστημόνων η οποία θα έχει κυρίως τεχνικό ρόλο και θα επεξεργαστεί την πολυσυζητημένη αντιπρόταση.

Η Άνδρος κινείται πλέον στον δρόμο που χάραξε η Τήνος και η Πάρος, αφού εκτός από τη δημιουργία της επιτροπής, ανέθεσε τη νομική εκπροσώπηση στον δικηγόρο κ. Κόλλια ο οποίος έχει αναλάβει τις ανάλογες υποθέσεις στα παραπάνω νησιά και συνολικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η 9μελής Επιτροπή Αγώνα

Πρόεδρος, ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης με αναπληρωτή τον Αντιδήμαρχος Δημήτρη Γιαννίση

Δημήτρης Λάσκαρης Έπαρχος Άνδρου, με αναπληρωτή τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λευτέρη Μπάλλα

Θεοδόσης Σουσούδης, με αναπληρωτή τον Γιάννη Μπακέλα

Γιάννης Καπάκης, με αναπληρωτή τον Σπύρο Τσαούση

Ειρήνη Δράκου, με αναπληρώτρια την Τόνια Σκενδέρη

Κάρολος Γιαγιάνης, με αναπληρωτή τον Βαγγέλη Παπαάκη

Αλέξανδρος Μαβής, με αναπληρώτρια την Όλγα Καραγιάννη

Ανδρέας Χαλάς, με αναπληρωτή τον Βασίλη Δραγάτη

Πέτρος Στρατής, με αναπληρωτή τον Γιάννη Ξανθό

Το βίντεο της συνεδρίασης

 

Διαδώστε!

2 Σχόλια

 1. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

  Εξαιρετική εξέλιξη! Δεν θα περιμέναμε να μας μπήξουν πρώτα τις ανεμογεννήτριές τους οι…¨φίλτατοι¨ΑΠΕτζήδες και θα τρέχαμε μετά, όπως ξεκάθαρα επιθυμούσε η προηγούμενη-δήθεν- επιτροπή.
  ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ και σε όποιους δεν αρέσει…ΔΡΟΜΟ

  Reply
 2. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

  ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ,ΕΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΝΤ ΜΠΑΙ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!