Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Στα σκαριά ευρωπαϊκό μποϊκοτάζ στη FIFA λόγω Μουντιάλ

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι αντίθετο στη διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια, η FIFA επιμένει στο πλάνο της και δημοσίευμα κάνει λόγο για μποϊκοτάζ ή ακόμη και για πιθανή αποχώρηση Ομοσπονδιών από τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η FIFA δεν πτοείται και προχωράει στο σχέδιό της για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλές αντιδράσεις. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ του Associated Press πάντως, υπάρχουν ευρωπαϊκές εθνικές ομοσπονδίες που εξετάζουν το ενδεχόμενο του μποϊκοτάζ απ” το Μουντιάλ ή ακόμη και της αποχώρησης από τη FIFA! Εφόσον συμβεί βεβαίως κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για εξέλιξη που θα συνταράξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι 12 από τις 55 Ομοσπονδίες της UEFA είναι έτοιμες για το… σχίσμα. Πρόκειται κυρίως για Ομοσπονδίες της Βόρειας Ευρώπης, όπως σημειώνεται. «Αν η πλειοψηφία των μελών της FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει την πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία, τότε οι σκανδιναβικές Ομοσπονδίες θα πρέπει να σκεφτούν περισσότερες δράσεις και σχέδια που θα είναι πιο κοντά στις βασικές αξίες του αντί για την πρόταση της FIFA» ανέφεραν πριν από μερικές ημέρες σε κοινή ανακοίνωσή τους η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και οι Νήσοι Φερόε.

Αξίζει να τονιστεί μάλιστα ότι ενδεχόμενη αποχώρησή τους από τη FIFA δεν επηρεάζει την παρουσία τους στην UEFA. Άλλωστε δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η UEFA δεν θα ακολουθήσει μια πορεία ανάλογη καθώς αντιτίθεται στο σχέδιο της FIFA. 

Πηγή: Έθνος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!