Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Στη Νάξο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

IMG_7366

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη υποδέχτηκε στο γραφείο του  ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των ακινήτων του Υπουργείου στη Νάξο, το ζήτημα παραχώρησης του ΚΕΠΥΕΛ στο Νοσοκομείο, η αξιοποίηση του κτιρίου του ΚΕΓΕ στη Χώρα, η πορεία εργασιών για την ανέγερση του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί, καθώς και το θέμα του Φράγματος Τσικαλαριού. Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός για την αξιοποίηση των ακινήτων του Υπουργείου.

IMG_7374 (1)

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τόνισε ότι οι διαδικασίες για την ανέγερση ΚΕΓΕ στο Σαγκρί προχωρούν κανονικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες είναι στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών για την εκπόνηση μελέτης, προϋπολογισμού 208 χιλ. ευρώ. Επισήμανε δε ότι το κτίριο του ΚΕΓΕ στη Χώρα ανήκει στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, γεγονός που αποδεικνύεται ακόμα και από τη χρήση και αξιοποίηση τμήματός του από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, για την ανέγερση Δημοτικών Σχολικών Κτιρίων.

Αναφορικά με το Φράγμα Τσικαλαριού, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση, επισήμανε την αναγκαιότητα να δρομολογηθούν παράλληλα με το Φράγμα και οι μελέτες για τα δίκτυα μεταφοράς του νερού, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του ταμιευτήρα, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!