Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023

Στη σύνδεση εγκεφάλου και υπολογιστή μέσα σε 4 χρόνια στοχεύει η Neuralink

elon-mask-spacex-tesla-motors

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε πως η νέα του εταιρεία, Neuralink, στοχεύει στη σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με ένα interface υπολογιστή μέσω συσκευών κλίμακας micron.

Η εταιρεία έχει σκοπό να φέρει στην αγορά ένα προϊόν που βοηθά σε περιπτώσεις σημαντικών εγκεφαλικών βλαβών μέσα σε τέσσερα χρόνια, είπε ο Μασκ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Wait But Why.

«Αν ήταν να σας μεταδώσω μια έννοια, τότε πρακτικά θα επιδιδόμασταν σε συναινετική τηλεπάθεια» είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Η τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning θα έχουν αποτέλεσμα τη δημιουργία υπολογιστών τόσο εξελιγμένων που οι άνθρωποι θα χρειάζονταν ειδικό εξοπλισμό («neural laces») στους εγκεφάλους τους για να συμβαδίσουν, είχε δηλώσει πέρυσι ο Μασκ σε συνδιάσκεψη τεχνολογίας.

«Υπάρχει ένα μεγάλο σύνολο από έννοιες στο κεφάλι σας, και μετά ο εγκέφαλός σας πρέπει να προσπαθήσει να τις συμπιέσει σε ένα απίστευτα χαμηλό data rate- την ομιλία ή την πληκτρολόγηση» είπε ο Μασκ στην πιο πρόσφατή του συνέντευξη.

«Αν έχετε δύο εγκεφαλικά interfaces, θα μπορούσατε πρακτικά να έχετε μη συμπιεσμένη, απευθείας επικοινωνία σε επίπεδο εννοιών με ένα άλλο άτομο».

Η τεχνολογία αυτή θα χρειαζόταν 8-10 χρόνια για να φτάσει σε σημείο να μπορεί να χρησιμοποιείται από ανθρώπους χωρίς αναπηρίες- και θα χρειάζονταν εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, που θα βασίζονταν και στο πόσο καλές θα ήταν οι επιδόσεις των συσκευών αυτών σε άτομα με αναπηρίες, πρόσθεσε ο Μασκ.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!