Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Στοιχεία σοκ: Μακροχρόνια άνεργοι το 73,1% των ανέργων – Στο Λουξεμβούργο οι προτάσεις της Ρ. Αντωνοπούλου

rania-antonopoulou-620x320-620x320

Ένα νέο κεφάλαιο στο «καυτό» θέμα της ανεργίας ανοίγει τη Δευτέρα (5.10.2015) στο Λουξεμβούργο, στις εργασίες του Συμβουλίου των υπουργών Εργασίας της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν για πρώτη φορά οι προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας.

Το ζήτημα της μακροχρόνιας ανεργίας εντάχθηκε στην ατζέντα των πολιτικών απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις αρχές του έτους. Τον περασμένο Μάρτιο , στις Βρυξέλλες ,η αναπληρώτρια υπουργός Απασχόλησης, Ράνια Αντωνοπούλου ανέδειξε το ζήτημα της μακροχρόνιας ανεργίας στις συναντήσεις της με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν , Βάλντις Ντομπρόφσκι και την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για θέματα απασχόλησης, Μαριάν Τίσεν.

Η κυρία Αντωνοπούλου έθεσε επί τάπητος το θέμα στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου υπουργών Εργασίας, που έγινε τον περασμένο Απρίλιο στη Ρίγα. Στη συνέχεια το επανέφερε επιτακτικά στις εργασίες του Συμβουλίου Απασχόλησης που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο τον περασμένο Ιούνιο, καθώς η Ελληνίδα υπουργός, μετά από διμερείς επαφές που είχε με ομολόγους άλλων κρατών μελών, κατέστησε σαφές ότι η μακροχρόνια ανεργία πρέπει να συνιστά ξεχωριστό κεφάλαιο στις πολιτικές απασχόλησης της ΕΕ. H κυρία Αντωνοπούλου επισήμανε ότι οι μισοί εκ των ανέργων που καταγράφονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Ειδικότερα η μακροχρόνια ανεργία πλήττει 12 εκατομμύρια άτομα. Από αυτούς οι έξι στους 10 είναι εργασιακά ανενεργοί επί τουλάχιστον 2 χρόνια. Από το 2008 μέχρι σήμερα ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων διπλασιάστηκε.

Στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού της μακροχρόνιας ανεργίας . Από το 2008 έως το 2014 το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας στη χώρα μας σχεδόν πενταπλασιάστηκε. Οι μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα μας αποτελούν το 73,1% επί του συνόλου των ανέργων, ενώ η μακροχρόνια ανεργία στους νέους ανέρχεται περίπου στο 60%

Στις 17 Σεπτεμβρίου, η Κομισιόν κατέθεσε πρόταση με συγκεκριμένα μέτρα για την ένταξη και την απασχόληση των μακροχρονίως ανέργων.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!