Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Στην εκπομπή Eco News ο Δήμαρχος Άνδρου για τη συμμετοχή του Δήμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

assets_LARGE_t_942_44006806_type12128

Για τη συμμετοχή του Δήμου Άνδρου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά στοχευμένες και πρωτοποριακές δράσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μίλησε την περασμένη Τρίτη στην εκπομπή Eco News της Κατερίνας Χριστοφιλίδου, στο οικολογικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης. 

Αναφερόμενος στην προμήθεια των τεσσάρων 16θέσιων ηλεκτροκίνητων δημοτικών οχημάτων, ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε πως η συγκεκριμένη δράση θα προσφέρει τα μέγιστα στην εξοικονόμηση ενέργειας με δεδομένο ότι η έκταση της Άνδρου είναι μεγάλη. 

Να υπενθυμίσουμε ότι οι παρεμβάσεις αφορούν τη χρήση ΑΠΕ, με σκοπό τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και των εκπομπών διοξειδίου δημοτικών κτιρίων ή κοινόχρηστων χώρων, καθώς και την εξοικονόμηση δημοτικών πόρων.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Άνδρο αφορούν:

  • Στον Βιολογικό καθαρισμό, στο Κόρθι, ενσωματώνονται αυτόνομα φωτοβολταϊκά, για την κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών των εγκαταστάσεων, μειώνοντας σημαντικά το κόστος λειτουργίας της μονάδας.
  • Σε κοινόχρηστους χώρους, εγκαθίστανται αυτόνομα φωτιστικά τύπου LED, με τροφοδοσία των αναγκών τους από την ηλιακή ενέργεια.
  • Δημιουργούνται εξειδικευμένοι χώροι, σε  κομβικά σημεία, σε Χώρα και Γαύριο, όπου εγκαθίστανται ειδικές μονάδες φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
  • Παράλληλα, ο Δήμος Άνδρου, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προμηθεύεται ηλεκτροκίνητα δημοτικά οχήματα, τα οποία θα εξυπηρετούν κατοίκους και επισκέπτες, μειώνοντας συγχρόνως το κόστος σε καύσιμα.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής Eco News: 

 

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!