Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Στην ευρεία σύσκεψη για τις πυρκαγιές από το Δήμο Άνδρου: Αποφασίστηκε η εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας – Θα υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο για ενίσχυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου

PicMonkey Collage

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη για την πολιτική προστασία στο νησί, με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την Άνδρο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Άνδρου ο Έπαρχος Άνδρου, ο Διοικητής της  Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Κυκλάδων ,ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, ο Λιμενάρχης Άνδρου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας , η Δασάρχης Άνδρου, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άνδρου, ο Πρόεδρος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, και άλλοι Εθελοντές δασοπυροσβέστες και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Άνδρου.

1781778_773160566082327_1717849998388985957_o

Η εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας είναι ένα από τα βασικότερα ζητήματα που θα προχωρήσει ο Δήμος σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ πρόκειται να υποβληθεί πρόταση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του νησιού. 

Επιπλέον στα μέτρα πρόληψης αποφασίστηκε να πραγματοποιείται τακτική περιπολία από τα Σώματα Ασφαλείας σε περιοχές υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Τονίσθηκε δε η ανάγκη ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα πρόληψης πυρκαγιών καθώς και η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Αναλυτικά αποφασίστηκαν τα εξής: 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου,  με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αποφασίστηκε:

  • Η εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας της Νήσου Άνδρου-που θα προβλέπει δράσεις και ενέργειες  τόσο σε επίπεδο πρόληψης ,όσο και σε επίπεδο καταστολής. Παράλληλα  αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού κλιμακίου και την- σε κάθε περίπτωση- ενίσχυσή του σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή.
  • Στα άμεσα μέτρα πρόληψης αποφασίστηκε η τακτική περιπολία ανδρών του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στις περιοχές υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς και κυρίως κατά τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιών.
  • Τονίστηκε  επίσης  η ανάγκη  ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας ,και εφαρμογή  της υφιστάμενης νομοθεσίας προς κάθε κατεύθυνση, ενώ  όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους ,ώστε να συμβάλλουν αποφασιστικά στην προστασία του νησιού μας.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!