Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Στην Κύθνο το 9ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων

13254522_1731650080409128_8731786612046222515_n

Από το περσινό συνέδριο στη Τζιά….

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» προσκαλεί τους Γυναικείους Συλλόγους από όλα τα Κυκλαδονήσια και όλους όσους θα ήθελαν, να παρακολουθήσουν το 9οΠανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, που συνδιοργανώνουν η Ο.Συ.Γυ Κυκλάδων με την Ένωση Γυναικών Κύθνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Κύθνου, στο νησί της Κύθνου στις 5 έως 7 Μαΐου 2017, με θέμα  ΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Οι εργασίες του Συνέδριου περιλαμβάνουν τρεις ενότητες: Κοινωνία, Εργασία, Οικογένεια. Ομιλητές και ομιλήτριες από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, το Κέντρο για Θέματα Ισότητας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Νοτίου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τον ΟΑΕΔ Κυκλάδων και άλλους τομείς του επιστημονικού, κοινωνικού και επαγγελματικού νησιωτικού χώρου, θα αναλύσουν τα παραπάνω θέματα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συνέδρων, ανοίγοντας ένα γόνιμο διάλογο. Επίσης, οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα  να  γνωρίσουν το  νησί της Κύθνου, καθώς και τα τοπικά ήθη και έθιμα, μέσα από την αναβίωση των εθίμων του «Γάμου» και της «Κούνιας». 

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων με έδρα τη Νάουσα Πάρου, ιδρύθηκε επίσημα, στις 31 Ιουλίου 2013, με τη συμμετοχή 13 Συλλόγων Γυναικών από  10 νησιά : Αμοργός, Άνδρος, Κέα, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Σέριφος, Σίφνος, Τήνος , με σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων και την κοινή εκπροσώπηση τους για την επίτευξη των επιδιώξεων τους.

Ο θεσμός της επαφής και συνεργασίας  μεταξύ των Συλλόγων Γυναικών ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου, με τη διοργάνωση του 1ου  και 2ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών το 2006  και 2009 . Ακολούθησε η Μύκονος το 2010, η Αμοργός το 2012, η Τήνος το 2013, η Άνδρος το 2014, η Κέα το 2016.

Η Ο.Συ.Γυ.Κυκλάδων δραστηριοποιείται στα πλαίσια:

1. Της προώθησης των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων των νησιών των Κυκλάδων και την προσπάθεια επίλυσής τους.

2. Της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, της διατήρησης της ιδιαίτερης κυκλαδικής οικιστικής και πολεοδομικής φυσιογνωμίας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, για τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη των Κυκλάδων.

3. Της προάσπισης των θεμάτων ισότητας.

4. Της  προβολής της γυναικείας δημιουργικότητας και δικτύωσή της στη καθημερινή ζωή και στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού.

5. Της οργάνωσης παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων κάθε μορφής ανάλογα με το θέμα ή πρόβλημα.

6. Της προώθησης, υποστήριξης και προβολής του τουριστικού προϊόντος των Κυκλάδων.

7. Των ενεργειών προάσπισης και προστασίας του κυκλαδίτη καταναλωτή.

8. Της διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων και υποστήριξης της δια βίου μάθησης των μελών.

9. Της διεκδίκησης και προάσπισης της ιδιαιτερότητας των νησιών και εφαρμογή των νόμων για τη νησιωτικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον ιστότοπο της Ομοσπονδίαςhttp://oikorestwnkykladwn.blogspot.gr/ 

Επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: omospondiasyl.gynaikwnkykladwn@gmail.com

Για το Δ.Σ.

Άννα Λοϊζου – Πρόεδρος Ο.Συ.Γυ.Κυκλάδων

Προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας:

Άννα Λοΐζου  e-mail:  annloizou@gmail.com  κινητό  6937 388433

Επικοινωνία με συλλόγους-μέλη:

Ανθούλα θεοδωράκου e-mail: 268anthe@gmail.com κινητό 6974792727

Για πληροφορίες και συμμετοχή στο Συνέδριο:

Σοφία Ζαννίκου  e-mail:  sofiazannikou@gmail.com  κινητό  6977 910085

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!