Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Στην κυριότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το ακίνητο για την κατασκευή του Πολυχώρου Σύρου

Μετά την υπογραφή του προσυμφώνου, που είχε πραγματοποιηθεί στις 23/12/2020, υπεγράφη το Συμβόλαιο Αγοράς Ακινήτου για την Ανέγερση Πολυχώρου στη Σύρο, το οποίο από σήμερα περιήλθε στην κυριότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η μεταβίβαση του ακινήτου πραγματοποιήθηκε στο συμβολαιογραφικό γραφείο της κας Ευαγγελίας Σοφικίτου – Βεκρή, παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργου Λεονταρίτη και του Εφημέριου του Καθεδρικού και Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (εκλεγμένου Αρχιεπισκόπου Νάξου και Τήνου), π. Ιωσήφ Πρίντεζη.

Εκτός από το σημερινό πολύ μεγάλο και καθοριστικό βήμα της μεταβίβασης του ακινήτου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη προβεί στο επόμενο βήμα, καθώς από τις 30/12/2020 έχει καταθέσει αίτημα χρηματοδότησης της μελέτης του έργου, με το  ποσόν  των      620.000,00 ευρώ, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειωτέον, ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης για την ανέγερση του Πολυχώρου ανέρχεται σε 1.050.000,00 ευρώ.  Την κάλυψη του υπόλοιπου προϋπολογισμού, ήτοι 430.000,00 ευρώ, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει το ποσόν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο κ. Λεονταρίτης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ταχεία εξέλιξη των διαδικασιών δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με την οριστική μεταβίβαση του ακινήτου στην κυριότητα της Περιφέρειας μπαίνουν τα θεμέλια για την επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου.

Προχωράμε με σχέδιο, μεθοδικότητα και επίγνωση των δυσκολιών που εμπεριέχει η ολοκλήρωση ενός τόσο μεγάλου έργου.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Σεβασμιότατο π. Πέτρο Στεφάνου καθώς και τον Αιδεσιμότατο π. Ιωσήφ Πρίντεζη.  Η συνεισφορά τους και η συνεργασία τους υπήρξε καθοριστική και πολύτιμη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο που «αγκάλιασε» και στήριξε εξαρχής με θέρμη το μεγαλόπνοο αυτό εγχείρημα και στους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους για την υποστήριξή τους».


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!