Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Τσέχος πρέσβης στην Ελλάδα και πολυμελής αντιπροσωπία του κοινοβουλίου της Τσεχικής Δημοκρατίας

0-02-05-e72b45fb54fede1826b9b1bc15aad10c53ccfee6f4e7daf9724139b29e371dfb_full

Τον πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy και πολυμελή αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Τσεχικής Δημοκρατίας, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Θωμάς Σωτρίλλης, με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στη Ρόδο.

Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο κ. Μανώλης Μαρκόπουλος,  Επίτιμος Πρόξενος της Τσεχικής Δημοκρατίας για το Νότιο Αιγαίο και αποτελείτο από τους:

Milada HALÍKOVÁ, πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Κοινοβουλίου της Τσεχικής Δημοκρατίας, επικεφαλής της αντιπροσωπείας

Václav HORÁČEK, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής,

Josef UHLÍK, μέλος της Επιτροπής,

Jana FISCHEROVÁ, μέλος της Επιτροπής

 Miroslav WOLF, γραμματέα της Επιτροπής,

 Michela FRKOVÁ, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Κοινοβουλίου της Τσεχικής Δημοκρατίας και

Jitka CHROMCOVA, τμήμα πολιτικής, οικονομίας και εμπορίου της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας:

Στην συνάντηση, από μέρους της Περιφέρειας συμμετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Μιχάλης Τσουβαλάς.

Ο κ. Σωτρίλλης, υποδεχόμενος τα μέλη της τσεχικής αντιπροσωπείας, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψή τους στη Ρόδο, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων και της συνεργασίας των δύο χωρών.

Η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε κυρίως θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Κοινοβουλίου της Τσεχίας, η οποία αριθμεί περί τους 200 βουλευτές, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης (πρώην περιφερειάρχες και δήμαρχοι). Η  Πρόεδρος της Επιτροπής, κα Milada Halikova έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το διοικητικό μοντέλο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου λόγω της νησιωτικότητας, τα προβλήματα που απορρέουν από αυτήν και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ο κ. Σωτρίλλης, ενημέρωσε την τσεχική αντιπροσωπεία για τις ιδιαίτερες συνθήκες που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα των νησιωτών και για τη συνεχή και επίμονη προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να στηρίξει τις νησιωτικές κοινωνίες και να εξασφαλίζει τις απαραίτητες υποδομές,  για να παραμείνουν οι κάτοικοι στον τόπο τους, σε τομείς όπως οι μεταφορές, η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον, η ενέργεια, με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και των εθνικών πόρων.

Τόσο η Πρόεδρος της Επιτροπής, όσο και τα μέλη της τσεχικής αντιπροσωπείας, έδειξαν εντυπωσιασμένοι από την περιγραφή του τι σημαίνει νησιωτικότητα στην πράξη και στις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να αμβλύνει τις ανισότητες που διαμορφώνονται έναντι της ηπειρωτικής χώρας, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας.

Ο Τσέχος πρέσβης στην Ελλάδα  κ. Jan Bondy, ανέφερε από την πλευρά του ότι η Τσεχία αγαπά την Ελλάδα και την στηρίζει μέσω του τουρισμού και ευχήθηκε να ξεπεραστεί γρήγορα η οικονομική κρίση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!