Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Στήριξη της ακτοπλοΐας και επενδύσεις στα λιμάνια οι προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας

Του Λάμπρου Καραγεώργου

Η στήριξη της ακτοπλοΐας και η αξιοποίηση των δέκα μεγάλων λιμανιών παραμένουν πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε πριν από λίγο σε τηλε-συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, παρουσιάζοντας το σχέδιο νόμου για τη νησιωτικότητα.

Ειδικότερα αναφερόμενος στην ακτοπλοΐα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ν», σημείωσε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και ετοιμάζουν από κοινού πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να

Παράλληλα, ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη των ακτοπλοϊκών συνδέσεων αποτελεί στρατηγική επιλογή για την κυβέρνηση, η οποία εξετάζει επίσης την περαιτέρω στήριξη της ακτοπλοΐας.

Υπενθύμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε τα κονδύλια για τις άγονες γραμμές από τα 90 εκατ. ευρώ στα 130 εκατ. ευρώ και συμπλήρωσε ότι η ακτοπλοΐα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα και η κυβέρνηση είναι εδώ για να τη στηρίξει.

Αναφερόμενος στα λιμάνια, τόνισε ότι προχωρούν κανονικά τα σχέδια για την αξιοποίησή τους, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει έντονο.

Σημειώνεται ότι έντονο είναι το αμερικάνικο ενδιαφέρον για το λιμάνι  της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ενώ ακολουθεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, για το οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο όμιλος Grimaldi.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συνεχίζει να είναι μεγάλο, προετοιμαζόμαστε για τους διεθνείς διαγωνισμούς, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!