Το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και σε αυτό συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της ιστιοπλοΐας.
Με αφετηρία τον Φαληρικό όρμο φέτος τα ιστιοπλοϊκά σκάφη θα ταξιδέψουν στα νερά του Αιγαίου με ενδιάμεσους σταθμούς τη Άνδρο και τη Σκύρο και τερματισμό το Σούνιο.
Το 52ο Ράλλυ Αιγαίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Η Διαδρομή του Αγώνα
Τα νησιά – σταθμοί του Ράλλυ Αιγαίου
Άνδρος
Η Άνδρος είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και δεύτερο σε έκταση μετά τη Νάξο. Διοικητικά αποτελείται από έναν δήμο, τον Δήμο Άνδρου, έχει έκταση 374 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγιστο μήκος 39.8 χιλιόμετρα, μέγιστο πλάτος 16.7 χιλιόμετρα, μήκος ακτογραμμής 177 χιλιόμετρα και σχήμα επίμηκες με διεύθυνση από Β-ΒΔ προς Ν-ΝΑΟ πληθυσμός της, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι 9221 κάτοικοι.Είναι δεύτερο σε μέγεθος (μετά τη Νάξο) Κυκλαδονήσι και το λιμάνι της, το Γαύριο, απέχει 2 ώρες (36ν.μ.) από το λιμάνι της Ραφήνας.
Το νησί έχει πολλούς χείμαρρους και αναβλύζουν άφθονα πηγαία νερά, μιας και η γεωλογική συγκρότηση του υπεδάφους ευνοεί τη συγκράτηση του νερού των βροχών. Η Άνδρος, οφείλει τις αρχαίες προσωνυμίες της (Υδρούσα, Λασία, Νωναγρία και Επαγρίς) στην πλούσια βλάστησή της και τα άφθονα νερά. Πολλά από αυτά, είναι πλούσια σε μεταλλικά συστατικά και έχουν ιαματικές ιδιότητες.
Διαμονή
Με 177 χιλιόμετρα ακτογραμμής η Άνδρος σας προσφέρει μοναδικές, οργανωμένες και μη, παραλίες, καθώς και πλήθος επιλογών σε καταλύματα όλων των κατηγοριών (ενοικιαζόμενα δωμάτια, studios, αλλά και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες), που θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη. Στην Άνδρο θα βρείτε αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες, όπου μπορείτε να γευτείτε εκτός των άλλων και τις αξέχαστες τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως κόκορα κρασάτο με χονδρά μακαρόνια, την ξακουστή Ανδριώτικη φουρτάλια με σπιτικά καπνιστά χοιρινά λουκάνικα και ντόπιο κρασί.
Επίσης αξίζει να δοκιμάσετε τα γλυκά της, για τα οποία και φημίζεται.Εκτός από τα πασίγνωστα Ανδριώτικα αμυγδαλωτά και καλσούνια με ντόπια υλικά που ξεχωρίζουν από οτιδήποτε αντίστοιχο έχετε γευτεί, θα σας μείνουν αξέχαστα ή σουμάδα, το παντεσπάνι, το παστέλι με θυμαρίσιο μέλι, και τα γλυκά κουταλιού πλούσια σε φυσικά αρώματα.
Για τις μετακινήσεις σας μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, σκούτερ, ποδήλατο, ή σκάφος και να απολαύσετε τον γύρο του νησιού και τις μοναδικές παραλίες του.
Το Γαύριο είναι το κύριο λιμάνι του νησιού, όπου προσεγγίζουν τα πλοία το νησί και από εκεί μπορείτε να ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σας για τη βόρεια Άνδρο και τις υπέροχες παραλίες της.
Το γραφικό Μπατσί, βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Γαύριο και θα σας ανταμείψει με τα χρυσά ηλιοβασιλέματά του και τη μεγάλη παραλία που βρίσκεται μέσα στον οικισμό.
Η αρχόντισσα Χώρα της Άνδρου με την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική φιλοξενεί όλο τον χρόνο πλούσιο κύκλο εκθέσεων στα μουσεία και τα ιδρύματα της, τα οποία ανήγειραν και συντηρούν ξακουστές οικογένειες καραβοκύρηδων και που στολίζουν το νησί μας μέχρι και σήμερα.
Άλλες επιλογές διαμονής υπάρχουν στον όμορφο Όρμο Κορθίου, στις Μαίνητες με τα τρεχούμενα νερά και τις καρυδιές και τα Αποίκια με το ξακουστό ιαματικό νερό Σάριζα. Φυσικά δε θα πρέπει να φύγετε από το νησί πριν θαυμάσετε τις Στενιές.
Για όσους κάνουν trekking – πεζοπορία, το νησί ενδείκνυται με τα υπέροχα μονοπάτια και τις δεκάδες γραφικές διαδρομές, που ενώνουν τους οικισμούς της και που θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα.
Ακόμη, μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε τα ιστορικά της μοναστήρια, με τις ανεκτίμητες Βυζαντινές θαυματουργές εικόνες που θα σας γοητεύσουν
Μουσεία
Οι εκδηλώσεις που συνθέτουν την ταυτότητα του νησιού θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν την Άνδρο ως πολιτιστική πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ενδεικτικά, αξίζει να επισκεφθείτε: το Ναυτικό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ψηφιακό μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας και Παλαιόπολης, το Ίδρυμα Κυδωνιέως (έκθεση Πλόες), την Καϊρειο Βιβλιοθήκη, τα Λαογραφικά Μουσεία κ.ά..
Παραλίες
Στην περιοχή της Χώρας υπάρχει η οργανωμένη παραλία του Νημποριού και η υπέροχη παραλία Άχλα. Επίσης, μπορείτε να πάτε και στις παραλίες στο Παραπόρτι, στα Γιάλια και στην οργανωμένη Πίσω Γυάλια.
Στο Μπατσί μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στην κεντρική παραλία του Μπατσίου, το Στιβάρι και την Αγία Μαρίνα.
Στην περιοχή του Γαυρίου και στα βόρεια του νησιού μπορείτε να διαλέξετε μια από τις δεκάδες παραλίες, άλλες ερημικές και άλλες οργανωμένες. Ο Άγιος Πέτρος, η Χρυσή Άμμος, το Κυπρί, ο Φελλός που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το Γαύριο, καθώς και η παραλία του Ζόρκου, του Βιταλίου και το Ατένι που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του νησιού, είναι μόνο μερικές από τις παραλίες που σας περιμένουν.
Στα νότια του νησιού, στην περιοχή του Κορθίου, υπάρχει η μεγάλη παραλία του χωριού, το Καντούνι και οι μικρότερες Βίντζι και Αγία Αικατερίνη, καθώς και οι πιο απόμερες Καλαμονάρι, Μπουρός, Άη Γιάννης στις Κρεμμύδες και «Της γριάς το πήδημα».
Διαβάστε εδώ το καλωσόρισμα του Δημάρχου της Άνδρου κ. Θ. Σουσούδη.
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ 52ου ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2015
Περισσότερες πληροφορίες για το νησί:
www.andros.gr
www.androsinfo.gr
Σκύρος
Η Σκύρος ένα νησί με ιστορία αιώνων και σημαντική παρουσία στην πορεία της Ελληνικής πραγματικότητας, είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας.
Αγκαλιασμένη από τα γαλάζια νερά του Αιγαίου, με πλούσια βλάστηση και εντυπωσιακή μορφολογία, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για διακοπές απόλαυσης και ξενοιασιάς.
Σε αυτό το νησί έζησαν ο Αχιλλέας, ο Λυκομήδης και ο Νεοπτόλεμος, και εδώ ο Θησέας συνάντησε το τέλος του. Στο πέρασμα των αιώνων όλοι οι λαοί που πέρασαν από τη Σκύρο άφησαν το σημάδι τους, όπου ακόμα και σήμερα μέσα από την τέχνη, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Σκύρου, είναι εμφανείς οι επήρειες των πολιτισμών αυτών.
Ανήκει στις Βόρειες Σποράδες και βρίσκεται πολύ κοντά με την Εύβοια. Στη Σκύρο συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία το πράσινο με το γαλάζιο δημιουργώντας τοπία και εικόνες μαγευτικής ομορφιάς.
Όποια στιγμή του χρόνου επισκεφθείτε τη Σκύρο, σίγουρα θα μαγευτείτε από την πληθώρα χρωμάτων, που ανάλογα με την εποχή κυριαρχούν στο φυσικό τοπίο.
Διάσπαρτα κυρίως στο βόρειο τμήμα του νησιού, υπάρχουν γραφικοί οικισμοί, κάθε ένας με τη δική του ξεχωριστή ομορφιά που συμπληρώνει όμως τη γενική εικόνα της Σκύρου που κατακτά τους επισκέπτες της.
Από τη Χώρα ή Χωριό που είναι η πρωτεύουσα του νησιού σε μαγευτικούς οικισμούς όπως ο Πεύκος, η Ατσίτσα, τα Μαγαζιά ή ο Μώλος, θα συναντήσετε πανέμορφα τοπία και μαγευτικούς προορισμούς για τις διακοπές σας.
Είτε αναζητάτε προορισμό για διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης, είτε διακοπές γεμάτες δραστηριότητες και περιπέτεια, η Σκύρος προσφέρει κάτι ξεχωριστό για τον καθένα.
Στη Σκύρο βρίσκονται μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Η μεγάλη παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά που ενώνει τα Μαγαζιά με το Μώλο, είναι κλασσικό παράδειγμα της ποιότητας που θα συναντήσετε στις παραλίες της Σκύρου. Πεντακάθαρα νερά, όμορφα τοπία και σε πολλές περιπτώσεις με πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, με χρυσαφένιες αμμουδιές ή μαργαριταρένια βότσαλα, σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να απολαύσετε τις παραλίες της Σκύρου κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.
Η Σκύρος είναι ένα νησί με πολύ πράσινο και πολλές φυσικές ομορφιές, που εναλλάσσονται και δημιουργούν μαγευτικά τοπία. Στην Ατσίτσα τα πεύκα φτάνουν μέχρι τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, ενώ στα Πουριά οι βράχοι και τα ερείπια του αρχαίου λατομείου σκυριανού πωρόλιθου, δημιουργούν ένα επιβλητικό και συνάμα γαλήνιο τοπίο. Στην νότια πλευρά της Σκύρου, όπου το περιβάλλον είναι άγριο και θυμίζει βουνό, ζούσαν παλιότερα τα Σκυριανά αλογάκια, σήμα κατατεθέν της Σκύρου, τα οποία σήμερα απειλούνται με εξαφάνιση. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας δίνει τη δυνατότητα εξάσκησης πολλών σπορ όπως ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία, wind surfing, θαλάσσιο σκι, ενώ παράλληλα προσφέρεται για off-road διαδρομή με μηχανή ή 4×4 οχήματα.
Σε όλο το νησί υπάρχουν πολλές βυζαντινές εκκλησίες, διατηρητέα μνημεία της Βυζαντινής περιόδου, ενώ το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των αιώνων, σκαρφαλωμένο πάνω στο βράχο, γεμάτο μνήμες και πληροφορίες για τη Σκύρο και τη ζωή της.
Επίσης, η Σκύρος είναι διάσημη για τα κεραμικά της, τα ξυλόγλυπτα έπιπλα και την ιδιαίτερη εσωτερική αρχιτεκτονική των σπιτιών της. Τα αγροτικά προϊόντα της Σκύρου είναι εκλεκτά λόγω του ότι χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής. Τυριά, μέλι, βότανα, φρούτα και λαχανικά, αλλά και κρέας, ψάρια και θαλασσινά, αποτελούν τις πρώτες ύλες για τη σκυριανή κουζίνα.
Περισσότερες πληροφορίες για το νησί:
www.skyros.gr
Το πρόγραμμα του 52ου Ραλλυ Αιγαίου
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015
09:00-20:00 Επιθεώρηση σκαφών
15:00 Λήξη ορίου εγγραφών
Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015
09:00-20:00 Επιθεώρηση σκαφών
Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015
09:00-18:00 Επιθεώρηση σκαφών
19:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών στο Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ».
20:30 Υποδοχή πληρωμάτων στο Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ».
Σάββατο 18 Ιουλίου 2015
1η Offshore Ιστιοδρομία: Φάληρο – Άνδρος (Χώρα)
Εκκίνηση Από τον όρμο Φαλήρου, ώρα 11:00.
Διαδρομή κατηγορίας PERFORMANCE:
Φάληρο – Κέα ή Κύθνος αριστερά – Γυάρος αριστερά – Άνδρος δεξιά – Άνδρος (Χώρα)
Απόσταση 110 ν.μ. περίπου
Διαδρομή κατηγορίας RACING:
Φάληρο – Κέα αριστερά – Άνδρος δεξιά – Άνδρος (Χώρα)
Απόσταση 91 ν.μ.
Διαδρομή κατηγορίας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C/R:
Φάληρο – Άνδρος δεξιά – Άνδρος (Χώρα)
Απόσταση 81 ν.μ.
Κυριακή 19 Ιουλίου 2015
Ώρα 20:00 Βeach party με finger food, αναψυκτικό και μπύρα
Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015
Ώρα 11:00 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναχράντου με παράθεση μεσημεριανού Κυριακάτικου γεύματος.
Ώρα 19:30 Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων 1ης ιστιοδρομίας στην Πλατεία Γηροκομείου
(έξω από το Δημαρχείο) με buffet παραδοσιακών γλυκών.
Ώρα 21:30 Προβολή ταινίας «Μικρά Αγγλία»
Τρίτη 21 Ιουλίου 2015
2η Offshore Ιστιοδρομία: Άνδρος – Σκύρος (Λιμένας Λιναριάς)
Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Άνδρου, ώρα 10:00.
Διαδρομή κατηγορίας PERFORMANCE & RACING:
Άνδρος – Βρ.Καλόγεροι αριστερά – Σκύρος
Απόσταση 83 ν.μ. περίπου
Διαδρομή κατηγορίας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C/R:
Άνδρος – Σκύρος
Απόσταση 65 ν.μ.
Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015
Beach Party με BBQ
Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015
Inshore / Coastal Ιστιοδρομία (ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΚΥΡΟΥ)
Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Λιναριάς, ώρα 12:00.
Διαδρομή Inshore / Coastal
Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015
Inshore / Coastal Ιστιοδρομία (ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΚΥΡΟΥ)
Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Λιναριάς, ώρα 12:00.
Διαδρομή Inshore / Coastal
Ώρα 21:00 Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων 2ης offshore ιστιοδρομίας ,
Inshore / Coastal ιστιοδρομιών & ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΚΥΡΟΥ
Σάββατο 25 Ιουλίου 2015
3η Offshore Ιστιοδρομία: Σκύρος – Σούνιο
Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Λιναριάς, ώρα 12:00.
Διαδρομή κατηγορίας PERFORMANCE:
Σκύρος – Κύθνος δεξιά – Σούνιο
Απόσταση 130 ν.μ.
Διαδρομή κατηγορίας RACING:
Σκύρος – Κέα δεξιά – Σούνιο
Απόσταση 97 ν.μ.
Διαδρομή κατηγορίας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C/R:
Σκύρος – Σούνιο
Απόσταση 86 ν.μ.
Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015
Ώρα 21:00 Απονομή Επάθλων – Δεξίωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.
Ιστορικό
Tο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας με μακρά ιστορία που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης). Είναι το παλαιότερο και λαμπρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στον ελληνικό χώρο και χαρακτηρίζεται ως θαλάσσιος Μαραθώνιος. Από το 1964 συγκεντρώνει αγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Κάθε χρόνο τα περισσότερα ελληνικά σκάφη δίνουν το παρών στη γραμμή εκκίνησης.
Ο αγώνας του Ράλλυ Αιγαίου είναι μία σειρά τριών ή τεσσάρων ιστιοδρομιών ανοικτής θαλάσσης, με αφετηρία ή και κατάληξη τον Φαληρικό Όρμο κατά κανόνα και ενδιάμεσους σταθμούς νησιά του Αιγαίου. Από τον καιρό που το ιστορικό Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ μεθορμίσθη ως ναυτικό μουσείο στο Παλαιό Φάληρο, η εκκίνηση του αγώνα δίδεται συμβολικά πλέον από τον προ του Θωρηκτού θαλάσσιο χώρο.
Το συνολικό μήκος των διαδρομών κάθε Ράλλυ Αιγαίου ποικίλει αναλόγως της θέσεως των νησιών που έχουν επιλεγεί κάθε χρόνο ως ενδιάμεσοι σταθμοί και κυμαίνεται μεταξύ 350 και 500 ναυτικών μιλίων περίπου. Στους αγώνες του Ράλλυ Αιγαίου παίρνουν μέρος ιστιοφόρα σκάφη, με μεγάλη ποικιλία μήκους και ιστιοφορίας, τα οποία κατατάσσονται σε σκάφη που σχεδιάστηκαν κυρίως για αγώνες και σκάφη θαλασσοπορίας. Επειδή όμως τα σκάφη είναι ανόμοια, ο μεταξύ τους συναγωνισμός γίνεται δυνατός με τη βοήθεια συστήματος ισοζυγισμού, το οποίο είναι συνάρτηση του βαθμού ικανότητος του κάθε σκάφους.
Στην αρχική της μορφή η διοργάνωση ήταν ένα αυστηρά αγωνιστικό γεγονός. Με την πάροδο των ετών και λόγω της άρτιας οργάνωσης και της μεγάλης συμμετοχής Ελληνικών και ξένων σκαφών, μετεξελίχθη σε μία γενικότερης σημασίας ναυτική εκδήλωση άμεσα συνδεδεμένη με τα νησιά του Αιγαίου και την ναυτική μας παράδοση. Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασιστικής σημασίας ήταν η συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού.
Η διάθεση του ιστορικού Θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ για την συγκέντρωση των Κυβερνητών (Skipper” s Meeting) και η εκδήλωση υποδοχής Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων, η συνοδεία Πολεμικού πλοίου κατά την διάρκεια των αγώνων, ο συντονισμός και η διάθεση τοπικών μέσων για την υποδοχή των σκαφών στα νησιά του Αιγαίου, η διοργάνωση τοπικών ναυτικών εορτών με την συμμετοχή του νησιώτικου πληθυσμού και η σύνδεση με την Ελληνική ναυτική παράδοση καθώς και η τελετή απονομής των επάθλων και η δεξίωση στην Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, με την παρουσία πέραν των πολιτικών αρχών και όλης της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού κατά τις εκδηλώσεις αυτές, βοήθησε αποφασιστικά να αποκτήσει η διοργάνωση μεγάλο κύρος και δημοσιότητα.
Λόγω του γεγονότος αυτού το Ράλλυ Αιγαίου προσελκύει επί σειρά ετών ελληνικές και ξένες εταιρίες που αναλαμβάνουν την χορηγία της διοργανώσεως.
Διοργανώνεται την καλύτερη εποχή λόγω των ιδανικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Τοπικοί άνεμοι, αλλά και μελτέμια εντάσεως 20-30 κόμβους φυσούν σταθερά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο ήλιος λούζει τη καταγάλανη θάλασσα και το καλοκαίρι βρίσκεται στην αρχή του, με θερμοκρασίες γύρω στους 30 βαθμούς.
Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία του Ράλλυ είναι η φυσική ομορφιά και το τοπικό χρώμα των νησιών που επισκέπτεται ή παραπλέει το Ράλλυ κάθε χρόνο. Τα παραδοσιακά Ελληνικά νησιά με τη γραφικότητά τους και τους φιλόξενους κατοίκους, προσφέρουν την ευκαιρία χαλάρωσης και ηρεμίας κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Προηγούμενες Διοργανώσεις
ΦΑΛΗΡΟ – ΜΗΛΟΣ – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ – ΙΟΣ – ΣΟΥΝΙΟ
ΦΑΛΗΡΟ – ΣΥΡΟΣ – ΠΑΤΜΟΣ – ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ – ΣΟΥΝΙΟ
ΦΑΛΗΡΟ – ΧΑΝΙΑ – ΜΗΛΟΣ – ΣΟΥΝΙΟ
ΦΑΛΗΡΟ – ΑΜΟΡΓΟΣ – ΣΑΜΟΣ (ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ) – ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ – ΣΟΥΝΙΟ
ΦΑΛΗΡΟ – ΠΑΡΟΣ – ΝΙΣΥΡΟΣ – ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ – ΣΟΥΝΙΟ
ΦΑΛΗΡΟ ΣΥΡΟΣ ΛΕΡΟΣ ΣΑΜΟΣ ΣΟΥΝΙΟ
ΦΑΛΗΡΟ – ΝΑΞΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ – ΤΗΝΟΣ – ΣΟΥΝΙΟ
ΦΑΛΗΡΟ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΙΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΦΑΛΗΡΟ – ΑΜΟΡΓΟΣ – ΣΑΜΟΣ – ΧΙΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΦΑΛΗΡΟ-IOΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΝΑΞΟΣ
ΦΑΛΗΡΟ – ΑΜΟΡΓΟΣ – ΠΑΤΜΟΣ – ΣΥΡΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΦΑΛΗΡΟ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΧΑΝΙΑ – ΜΗΛΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΦΑΛΗΡΟ – ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – ΚΟΣ – ΝΑΞΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΦΑΛΗΡΟ – ΙΟΣ – ΛΕΡΟΣ – ΜΗΛΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΦΑΛΗΡΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΠΑΤΜΟΣ -ΨΑΡΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΦΑΛΗΡΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ -ΣΥΡΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
35o Δ.Ι.Ρ.Α 1998
ΦΑΛΗΡΟ – ΠΑΡΟΣ – ΣΑΜΟΣ – ΧΙΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
34o Δ.Ι.Ρ.Α 1997
ΦΑΛΗΡΟ – ΜΗΛΟΣ – ΛΕΡΟΣ- ΡΟΔΟΣ
33o Δ.Ι.Ρ.Α 1996
ΦΑΛΗΡΟ – ΠΑΤΜΟΣ – ΨΑΡΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
32η Δ.Ι.Ε.Α 1995
ΦΑΛΗΡΟ – ΙΟΣ – ΣΑΜΟΣ – ΠΑΡΟΣ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
31η Δ.Ι.Ε.Α 1994
ΦΑΛΗΡΟ – ΑΝΔΡΟΣ – ΛΕΡΟΣ – ΜΗΛΟΣ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
30η Δ.Ι.Ε.Α 1993
ΦΑΛΗΡΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
29η Δ.Ι.Ε.Α 1992
ΦΑΛΗΡΟ – ΙΟΣ – ΣΑΜΟΣ – ΧΙΟΣ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
28η Δ.Ι.Ε.Α 1991
ΦΑΛΗΡΟ- ΜΗΛΟΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΠΑΡΟΣ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
27η Δ.Ι.Ε.Α 1990
ΦΑΛΗΡΟ – ΙΟΣ – ΛΕΡΟΣ – ΣΥΡΟΣ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
26η Δ.Ι.Ε.Α 1989
ΦΑΛΗΡΟ – ΧΑΝΙΑ – ΜΗΛΟΣ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
25η Δ.Ι.Ε.Α 1988
ΦΑΛΗΡΟ – ΠΑΡΟΣ – ΣΑΜΟΣ – ΨΑΡΑ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
24η Δ.Ι.Ε.Α 1987
ΦΑΛΗΡΟ – ΣΥΡΟΣ – ΛΕΡΟΣ – ΜΗΛΟΣ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
23η Δ.Ι.Ε.Α 1986
ΦΑΛΗΡΟ – ΠΑΡΟΣ – ΠΑΤΜΟΣ – ΚΩΣ – ΡΟΔΟΣ
22η Δ.Ι.Ε.Α 1985
ΛΗΜΝΟΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΧΙΟΣ – ΣΑΜΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
21η Δ.Ι.Ε.Α 1984
ΦΑΛΗΡΟ – ΜΗΛΟΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
20η Δ.Ι.Ε.Α 1983
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΣΥΡΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
19η Δ.Ι.Ε.Α 1982
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΜΗΛΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
18η Δ.Ι.Ε.Α 1981
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΙΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
17η Δ.Ι.Ε.Α 1980
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΙΟΣ – ΣΑΜΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
16η Δ.Ι.Ε.Α 1979
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΣΥΡΟΣ – ΠΑΡΑΠΟΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
15η Δ.Ι.Ε.Α 1978
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΛΕΣΒΟΣ – ΣΥΡΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
14η Δ.Ι.Ε.Α 1977
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ -ΣΑΜΟΣ- ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
13η Δ.Ι.Ε.Α 1976
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΣΥΡΟΣ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
12ο Δ.Ι.Ρ.Α 1975
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΣΥΡΟΣ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
11ο Δ.Ι.Ρ.Α 1974 ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ
10ο Δ.Ι.Ρ.Α 1973
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΠΑΤΜΟΣ – ΠΑΡΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
9ο Δ.Ι.Ρ.Α 1972
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΣΑΜΟΣ – ΧΙΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
8ο Δ.Ι.Ρ.Α 1971
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΙΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
7ο Δ.Ι.Ρ.Α 1970
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΙΟΣ – ΣΥΡΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
6ο Δ.Ι.Ρ.Α 1969
ΦΑΛΗΡΟ – ΠΑΡΟΣ – ΠΑΤΜΟΣ – ΡΟΔΟΣ
5ο Δ.Ι.Ρ.Α 1968
ΡΟΔΟΣ – ΚΩΣ -ΣΥΡΟΣ – ΦΑΛΗΡΟ
4ο Δ.Ι.Ρ.Α 1967
ΦΑΛΗΡΟ – ΙΟΣ – ΡΟΔΟΣ
3ο Δ.Ι.Ρ.Α 1966
ΦΑΛΗΡΟ – ΙΟΣ – ΡΟΔΟΣ
2ο Δ.Ι.Ρ.Α 1965
ΦΑΛΗΡΟ – ΥΔΡΑ – ΣΥΡΟΣ
1ο Δ.Ι.Ρ.Α. 1964
ΦΑΛΗΡΟ – ΣΥΡΟΣ
Τα βαθια μου Συγχαρητηρια !! Δεν γνωριζω βεβαια ΠΟΥ και σε ΠΟΙΟΥΣ ακριβως πρεπει να τα απονειμω, ιδιαιτερα για την μολις ΔΕΥΤΕΡΗ Ενταξη της Ανδρου στο Προγραμμα του σημαντικοτατου αυτου Αγωνα- που απολαμβανει και εντατικης προβολης απο τα ΜΜΕ – και θα προσδωσει ιδιαιτερη και Διεθνη Αιγλη στο νησι μας! ! Ιδιαιτερα ομως συγκινημενος μιας και εξαιρετος και πολυβραβευμενος αθλητης της Ιστιοπλοιας Ανοικτης Θαλασσας υπηρξε ο αγαπητος μου εξαδελφος ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ (που τοσο προωρα και αδικα χασαμε πριν 32 χρονια) που και σε εμενα και τον αδελφο μου ενεπνευσε την ιδιαιτερα ΑΓΑΠΗ στο αθλημα, κανοντας μας επισης αθλβτες στα νιατα μας του Ν.Ο.Α. θα ηθελα να εχω μια επαφη για την Αθλοθετηση σχετικου κυπελου στο ονομα του εκλιποντα. Κατα δεν μια φοβερη συγκυρια εχω και τα προσωπικα μου γεννεθλια στις 20 Ιουλιου! Παρακαλω ας με καλεσει καποιος απο τους διοργανωτες σχετικα με αυτο το αιτημα της οικογενειας μας (6970-950642).