Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Στις 2 Ιουλίου οι βουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία

ImageHandler

Ο ηγέτης του κυβερνητικού συντηρητικού συνασπισμού, που είχε ανατρέψει τον Σεπτέμβριο τον προκάτοχό του Τόνι Άμποτ, μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο Φιλελεύθερο Κόμμα, θα επιδιώξει να εδραιώσει τη θέση του στις κάλπες

Την ημερομηνία που είχε αρχίσει να ακούγεται ήδη από τον Απρίλιο, δηλαδή τη 2α Ιουλίου, επιβεβαίωσε επισήμως ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Ο ηγέτης του κυβερνητικού συντηρητικού συνασπισμού, που είχε ανατρέψει τον Σεπτέμβριο τον προκάτοχό του Τόνι Άμποτ, μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο Φιλελεύθερο Κόμμα, θα επιδιώξει να εδραιώσει τη θέση του στις κάλπες.

Αντίπαλος του 61χρονου Τέρνμπουλ θα είναι ο 48χρονος αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας, Μπιλ Σόρτεν.

Η Αυστραλία άλλαξε πέντε φορές πρωθυπουργό σε διάστημα πέντε χρόνων. Οι προηγούμενες εκλογές έλαβαν χώρα το Σεπτέμβριο 2013 και οι επόμενες έπρεπε, σύμφωνα με τον νόμο, να διεξαχθούν πριν τον Ιανουάριο 2017.

Η ημερομηνία της 2ας Ιουλίου ήταν αναμενόμενη, καθώς ο ηγέτης της συντηρητικής κυβέρνησης είχε προειδοποιήσει για τη διάλυση των δυο σωμάτων του Κοινοβουλίου εάν η Γερουσία δεν ψήφιζε κάποιες μεταρρυθμίσεις.

Η Άνω Βουλή αρνήθηκε τον Απρίλιο να ψηφίσει ένα κείμενο για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ είχε ήδη μπλοκάρει ένα νομοσχέδιο σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Ο πολυεκατομμυριούχος Μάλκολμ Τέρνμπουλ, πρώην δημοσιογράφος, δικηγόρος και τραπεζίτης, είχε υποσχεθεί, διαδεχόμενος τον Τόνι Άμποτ, πως θα άλλαζε τον τρόπο διακυβέρνησης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχασε έδαφος τους τελευταίους μήνες, ενώ η κυβέρνησή του δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει βασικές μεταρρυθμίσεις όπως στον τομέα της φορολογίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!