Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Στις Μικρές Κυκλάδες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης

Τα νησιά Ηρακλειά, Σχοινούσα και Κουφονήσι επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, όπου είχε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες, φορείς και κατοίκους των νησιών.

Στην Ηρακλειά, όπου συνοδευόταν από τον Έπαρχο Νάξου κ. Ιωάννη Μαργαρίτη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Δημήτρη Γαβαλά, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Λεονταρίτη για το έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το νησί με την ολοκλήρωση του πολύ σημαντικού έργου της κατασκευής μονάδας αφαλάτωσης.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα κατασκευής από την Περιφέρεια μικρών αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, παρέστη στον Αγώνα Δρόμου «Τρέχουμε στην Ηρακλειά» που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη Σχοινούσα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Σταμάτη Κωβαίο και το Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Νίκο Νομικό.  Κύρια θέματα συζήτησης ήταν η κατασκευή του νέου λιμανιού στο νησί, το οποίο πρέπει σε πρώτη φάση να απεμπλακεί από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο), ώστε να μπορέσει η Περιφέρεια να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου και η δέσμευση από πλευράς Περιφέρειας για χρηματοδότηση κατασκευής τμήματος του οδικού δικτύου του νησιού.

Στο Κουφονήσι, όπου επίσης συνοδευόταν από τον Έπαρχο Νάξου, κ. Ιωάννη Μαργαρίτη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Αντώνη Κωβαίο και τον Αντιδήμαρχο, κ. Γιάννη Γαβαλά, οι οποίοι ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση πολλών και σημαντικών έργων υποδομής στο νησί.

Από πλευράς του, ο κ. Λεονταρίτης τους ενημέρωσε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δημοπρατηθεί το έργο ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου που κατασκεύασε η Περιφέρεια στο νησί, δεσμεύτηκε για άμεση χρηματοδότηση της συντήρησης του σχολικού συγκροτήματος του Κουφονησίου με το ποσό των 50.000,00 ευρώ, καθώς και για χρηματοδότηση κατασκευής τμήματος της οδοποιίας του νησιού μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας ως Περιφερειακή Αρχή θέσαμε ως στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών μας και αυτό το έχουμε αποδείξει και συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε όλα αυτά τα χρόνια υλοποιώντας μία σειρά από σημαντικά έργα υποδομής», δήλωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης από την Σαντορίνη, οπού βρίσκεται για το Συνέδριο οινοτουρισμού που πραγματοποιείται στο νησί και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει ως συνδιοργανώτρια μαζί με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το Δήμο Θήρας.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!