Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Στο Κ.Υ. Πάρου παραδόθηκε ένας σύγχρονος αναπνευστήρας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19 Μαΐου 2020, η παράδοση ενός σύγχρονου αναπνευστήρα όγκου και πίεσης Venti Logic LS στο πλαίσιο της προσπάθειας θωράκισης του Κ.Υ. Πάρου για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του Covid-19.

Ο αναπνευστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σταθερή και φορητή λειτουργία σύμφωνα με ISO 80601-2-72, κατόπιν συγκεκριμένων προδιαγραφών που υποδείχτηκαν στην Περιφέρεια από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Η σημερινή δωρεά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο Κ.Υ. Πάρου έρχεται σε συνέχεια της δωρεάς των δύο οικίσκων ISOBOX (ενός φυλακίου υποδοχής και ενός θαλάμου απομόνωσης) που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2020.

Τον αναπνευστήρα παρέλαβαν ο νέος Πρόεδρος της Δ.Ε. του Κ.Υ. Πάρου κ. Χαράλαμπος Μαλινδρέτος και ο Επιστημονικός Δ/ντης κ. Γεώργιος Τζανίδης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Κ.Υ. Πάρου καλείται να καλύψει την παρούσα χρονική στιγμή 16.000 μόνιμους κατοίκους των νησιών της Πάρου και της Αντιπάρου και περίπου 700.000 επισκέπτες σε συνθήκες κανονικότητας την θερινή περίοδο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Κοιν. Μέριμνας Κυκλάδων και Έπαρχος Πάρου κ. Κ. Μπιζάς, με αφορμή την παράδοση του αναπνευστήρα δήλωσε :

« Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η πανδημία στην χώρα μας έχει αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να θωρακίσει τις δομές που παρέχουν δημόσια υγεία στα νησιά μας ανταποκρινόμενοι άμεσα στα αιτήματα των υγειονομικών αρχών για να υποστηρίξει το έργο των ιατρών, των νοσηλευτών και του ΕΚΑΒ.

 Να υπενθυμίσω την παραγγελία κατόπιν αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, δύο κλωβών αρνητικής πίεσης ( κάψουλες ) για την ασφαλή διακομιδή των νησιωτών στο Νότιο Αιγαίο, επτά μηχανημάτων μοριακών εξετάσεων (PCR) για τα νοσοκομεία των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, σύγχρονων αναπνευστήρων , οικίσκων (ISOBOX), το δωρεάν σύστημα τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε συνεργασία με την εταιρία Dr. Button και τους Ιατρικούς Συλλόγους Κυκλάδων και Δωδεκανήσων,  την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να  μισθώσει χώρους για τη νοσηλεία ελαφρώς ασθενούντων ή την απομόνωση ασυμπτωματικών ασθενών προκειμένου να συνδράμει τις δομές Υγείας εφόσον της ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία, την αποστολή μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού από τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας προς τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και οδηγίες ατομικής υγιεινής προς τους εργαζόμενους, την εκπαίδευση στους εργαζομένους όλων των νησιών μας στον ευρύτερο τουριστικό τομέα που θα κληθούν να λειτουργήσουν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση μέσω του ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στην ΠΕΔ Ν. Αιγαίου.

Τέλος θα ήθελα για άλλη μια φορά να εκφράσω τις δημόσιες ευχαριστίες μου προς τον Δήμο Πάρου, τον Δήμο Αντιπάρου, το Βελέντζειο ίδρυμα, τον Σύλλογο Φίλων Στήριξης του Κ.Υ., τους  υπόλοιπους συλλόγους, τους ανώνυμους και επώνυμους συμπολίτες μας καθώς και την εταιρεία Oliaros A.E. για τον σημαντικό εξοπλισμό που εξοπλισμό που έχουν προσφέρει στο Κ.Υ. Πάρου και στο Π.Π.Ι. Αντιπάρου.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και θ’ αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και χαμόγελο! ».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!