Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Στο πλευρό των εταιρειών Golden Star Ferriers και Fast Ferries ο Έπαρχος Άνδρου κ. Λάσκαρης

Την επανεξέταση του θέματος των δρομολογίων της Golden Star Ferriers και της Fast Ferries ζητά με σχετική επιστολή του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λάσκαρης.

Στηρίζοντας έμπρακτα τις δύο ναυτιλιακές εταιρείες που εξυπηρετούν τα δρομολόγια της Άνδρου, ο κ. Λάσκαρης δηλώνει πως τάσσεται στο πλευρό τους, καταδικάζοντας κάθε ενέργεια της ηγεσίας του Υπουργείου η οποία πλήττει εμμέσως πλην σαφώς τα συμφέροντα του νησιού μας, τον τουρισμό, την ασφάλεια των κατοίκων  και δυσκολεύει την θαλάσσια συγκοινωνία μας.

Αναλυτικά η επιστολή του Επάρχου:

Κατόπιν ενημέρωσής μας για τη μη έγκριση δρομολογίων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τις δυο ακτοπλοϊκές εταιρίες GOLDEN STAR FERRIES και FAST FERRIES, θα ήθελα να δηλώσω την πλήρη δυσαρέσκεια εμού και των πολιτών της νήσου Άνδρου προς την ηγεσία του Υπουργείου.

Οι εν λόγω ναυτιλιακές εταιρίες εξυπηρετούν το νησί της Άνδρου χειμώνα-καλοκαίρι και για πολλά συναπτά έτη, συνδέοντάς μας τόσο με την Αττική όσο και με την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, πάντα με συνέπεια και προς όφελος του τουρισμού και των νησιωτών μας. Κάθε δυσμενής απόφαση προς αυτές θα έχει επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση του νησιού μας και στην ποιότητα του μεταφορικού έργου. 

Η απόφαση του Υπουργού, να μην εγκρίνει τα νόμιμα και λογικά δρομολόγια των δυο εταιριών, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ομόφωνη και σύμφωνη γνώμη  του αρμόδιου Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), και μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση, ενώ διαπιστώνουμε μεγάλη αναταραχή και στις δύο εταιρείες που μας αφορούν άμεσα.

Τασσόμαστε στο πλευρό των δύο εταιριών και καταδικάζουμε κάθε ενέργεια της ηγεσίας του Υπουργείου η οποία πλήττει εμμέσως πλην σαφώς τα συμφέροντα του νησιού μας, τον τουρισμό, την ασφάλεια των κατοίκων  και δυσκολεύει την θαλάσσια συγκοινωνία μας.

Τέλος, ζητούμε την εκ νέου εξέταση του θέματος από τον Υ.ΝΑ.Ν.Π, προς εξεύρεση λύσης για την συνέχιση της ομαλής εξυπηρέτησης του νησιού μας.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!