Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Στο ΣτΕ για το ΦΠΑ οι δικηγορικοί σύλλογοι Νάξου και Σύρου

65674

Με σκοπό την ακύρωση της προσβαλλόμενης υπ΄ αριθμόν ΥΠΟΙΚ. 0010707 ΕΞ 2015/29.9.2015 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά των Κυκλάδων, που ισχύει από 1/10/2015 και για τα νησιά Θήρα, Μύκονο, Νάξο και Πάρο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου, υπαγόμενοι στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, άσκησαν αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως επισημαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου, η προσβαλλόμενη απόφαση παραβιάζει τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 101 του Συντάγματος για την προστασία της νησιωτικότητας που θεσπίστηκε για λόγους δημοσίου, κοινωνικού και εθνικού συμφέροντος, και εκδόθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες γεωγραφικές, κοινωνικές, οικονομικές, εθνικές  και συγκοινωνιακές συνθήκες των νησιωτικών περιοχών του νομού Κυκλάδων, που ο νομοθέτης έλαβε υπόψη του για την παροχή κινήτρων ανάπτυξης των νησιών αυτών, όταν θέσπισε το μέτρο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στα νησιά των Κυκλάδων.
Ακυρώνει δε τη νομοθετική προστασία των νησιών μας χωρίς να λαμβάνονται ταυτόχρονα ισοδύναμα μέτρα για την ανάπτυξή τους.   

Σημειώνεται, ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου έχει πρόδηλο και έννομο συμφέρον να προσφύγει ενώπιον του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Χώρας, για την προστασία και υπεράσπιση των συνταγματικών αρχών της αναλογικής ισότητας, της προστασίας της νησιωτικότητας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης των κατοίκων των νησιών αυτών αλλά και της ανάπτυξής τους. 

Πηγή: Newsroom Cyclades Voice 

http://www.cycladesvoice.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!