Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Δήμαρχος Αμοργού

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κι είχε συναντήσεις εργασίας  με τον Υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων  βρέθηκαν οι επικείμενες προκηρύξεις του Προγράμματος Αλιείας Υδατοκαλλιεργειών και Θάλασσας 2021-2027 η πορεία των έργων του αλιευτικού καταφυγίου στα Κατάπολα αλλά και ο σχεδιασμός για τη δημιουργία και άλλων αλιευτικών καταφυγίων στην Αμοργό και η ολοκλήρωση της διαδικασίας χαρακτηρισμού της Αμοργιανής Φάβας ως προϊόν με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης.

Υπήρξε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Αμοργού σχετικά με τις προτάσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες για την κατασκευή και βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  και νέων εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων   έργα που θα καλύψουν τις ανάγκες των κτηνοτρόφων και των παραγωγών νησιού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο «Αμοργόραμα» το περιβαλλοντικό πρόγραμμα των αλιέων της Αμοργού για το οποίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέλει να το καταστήσει πρότυπο σε όλη την Ελλάδα και βρίσκεται στην αναζήτηση τρόπων χρηματοδότησης για τη νέα χρονιά.

Ο Δήμαρχος Αμοργού δήλωσε μετά τη συναντήσεις: «Είχα τη χαρά να επισκεφθώ τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κεδίκογλου και τον Γενικό Γραμματέα κ. Παπαγιαννίδη και να συζητήσουμε τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τους αλιείς, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Κατέθεσα τις προτάσεις του Δήμου για την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών που θα οδηγήσουν στην ασφαλή και ποιοτική ανάπτυξη του νησιού μας»


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!