Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίου

29315

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίου.

Η πραγματοποίηση τους έγινε στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων με στόχο την πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Οι έλεγχοι αυτοί είχαν αντικείμενο την καταπολέμηση της κλοπής – παράνομης διακίνησης μεταλλικών αντικειμένων, τον έλεγχο λειτουργίας επιχειρήσεων scrap, ενεχυροδανειστηρίων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πάταξη του παρεμπορίου και την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ.

Προσήχθησαν (41) άτομα από τα οποία συνελήφθησαν (16) και βεβαιώθηκαν (149) παραβάσεις

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, την προηγούμενη εβδομάδα από 10 έως 15.11.2014, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με στοχευμένες εξορμήσεις για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας.

Οι εξορμήσεις αυτές οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου και είχαν στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων ήταν έλεγχοι σε εταιρείες συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων (scrap), έλεγχοι αναφορικά με τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ενεχυροδανειστηρίων και έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν την οδική ασφάλεια και το παραεμπόριο.

Για τις εξορμήσεις αυτές συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχων στα οποία συμμετείχαν συνολικά (106) αστυνομικοί από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας, καθώς και (11) υπάλληλοι συναρμοδίων Υπηρεσιών, με ανάλογο αριθμό μέσων.

Ελέχθησαν:

– (340) άτομα
– (252) οχήματα
– (138) επιχειρήσεις-εγκαταστάσεις-καταστήματα

Προσήχθησαν:    (41) άτομα (27 ημεδαποί και 14 αλλοδαποί)

Συνελήφθησαν:   (16) άτομα (8 ημεδαποί και 8 αλλοδαποί)

Βεβαιώθηκαν συνολικά (149) παραβάσεις από τις οποίες:

•       (68)    του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•       (58)    της Νομοθεσίας σχετικά με την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
•       (21) της Νομοθεσίας σχετικά με την λειτουργία επιχειρήσεων scrap
•       (2) για Παρεμπόριο

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!